Inloggen
Gezagvoerder

Smit, Wolter Alberts

Naam: Smit, Wolter Alberts
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW ANNEGINA 1813 Smak Sailing Vessel 11089 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

Het Archief van de Amsterdamsche Waterschout in het Stadsarchief van Amsterdam11a bevat monsterrollen met als gezagvoerder Wolter Alberts Smit op de :

“Dageraad”, dd. 24 oktober 1814 en 03 juni 1815;

“Snelheid”, dd. 13 december 1821;

“Herstelling”, dd. 29 september 1832.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 01 december 1814114

Amsterdam, den 29 November. Te Medemblik is, met behulp van een schuit en manschappen, in zee aangenomen, zwaar lek ontramponeert binnengekomen het schip de DAGERAAD, kaptein W.A. Smit, van Morlaix na Amsterdam gedestineerd. Moet lossen om te repareren.

 

Rotterdamsche Courant 24 april 1817114

Rotterdam, 23 april. Op den 12 dezer maand april 1817 is door kapt. Wolbert Albert Smit, voerende het schip DE DAGERAAD, van Londen, in ballast, gedestineerd naar Bergen, ca. 11 mijlen van Orfordness, gered en te Rotterdam aangebracht de equipagie van het schip ONDERNEMING, kapt. A.J. Venster, benevens een gedeelte van deszelfs lading, van Londen gedestineerd naar Rotterdam voorschreven, doch hetwelk door buitengemene zware lekkagie is moeten verlaten worden.

Leeuwarder Courant 05 oktober 1819114

Harlingen. Den 27 September binnen gekomen  …

Uitgezeild het smakschip de TWEE GEBROEDERS, kapt. Harm H. Hulst, smakschip de SNELHEID, kapt. Wolter A. Smidt, het kofschip de VROUW ALIDA, kapt. Jan Klasen, het smakschip de VROUW HENDRICA, kapt. Jan Bruins, het smakschip de VROUW LAMMEGINA, kapt. Otto P. Smidt, en het smakschip de VROUW CATHARINA, kapt. Arend Klasen, alle met ballast naar Noorwegen, het kofschip de NIEUWE ONDERNEMING, kapt. Klaas L. Domenij, met ballast op avontuur. …

 

Leeuwarder Courant 02 november 1819114

Harlingen. Den 25 oktober binnen gekomen  …

  Den 30 dito binnen gekomen het kofschip MARIA VAN OLST, kapt. Johan P. Kelder, met hout van Dantzig (opm: Gdansk) en het smakschip SNELHEID, kapt. Wolter A. Smit, met hout van Noorwegen. …

 

Dordrechtsche Courant 13 juni 1820114

Dordrecht, 12 juni. Aan deze stad zijn gearriveerd de schepen EENIGHEDEN, kapt. L.C. Rije, van Drammen, de DAGERAAD, kapt. J.A. Smit, de SNELHEID, kapt. W.A. Smit, beide van Drobak, en alle drie met hout, en AURORA, kapt. Carl Grün, van Memel (opm: Klaipeda), met rogge.