Inloggen
Gezagvoerder

Deuling, J.H.

Naam: Deuling, J.H.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
ROTTESTROOM 1827 Brik Sailing Vessel 10362 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.H.Deuling was met vlagnummer R88 in de periode 1833 t/m 1838 lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart058.

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In het Jaarverslag 1838 van het College (Maritiem Museum, Rotterdam) staat vermeld dat J.H.Deuling in 1838 is overleden058.

 

De schepen van de kapitein

Bouma025 vermeldt J.H.Deuling als gezagvoerder gedurende:

*   1833 t/m 1837 op de brik “Rottestroom”, gebouwd in 1827 te Rotterdam, op de werf “de Hoop” van Cornelis Frater & Zn,  274 ton o.m., varend voor de Reederij-Maatschappij te Rotterdam.

 

Overige bijzonderheden

“In de winter van 1835 had er … maar weinig aan gemankeerd of de Rottestroom was vergaan, dichtbij de thuishaven zelfs. Het uit Indië komende schip vertoonde zich media maart bij de ingang van het Kanaal, op het moment dat daar een verschrikkelijke storm heerste. `De zee was zò onstuimig dat de bemanning het schip moest bijleggen ‘teneinde het overnemen van de geweldige breekzeeën, waardoor reeds een gedeelte der verschansing was weggerukt en onderscheidene zaken waren weggespoeld’ te kunnen weerstaan. De Rottestroom kwam deze malaise te boven en met behulp van een stoomsleepboot werd het schip het Goereese Gat binnengebracht.”069 – p.160