Inloggen
Gezagvoerder

Biljet, Cornelis

Naam: Biljet, Cornelis
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
JACOBA 0 Kof Sailing Vessel 12031 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

De schoener “Mars “had een lengte van 67 voet, een breedte van 20 voet en was 7 voet diep. In 1815 werd de Mars geheel verbouwd en voorzien van nieuwe masten. Deze schoener behoorde vermoedelijk tot de rederij van W.Cannenburg.

Onder kapitein Cornelis Biljet voer de schoener Mars naar Lissabon en Sint Petersburg. In 1817 nam kapitein G.Heyneken het bevel over.”074

Van Sluijs013 vermeldt kapitein Corn.Biljet in 1815/1816 als gezagvoerder op de schoener “Mars”

“De Jacoba behoorde tot de rederij van Willem Cannenburg. (het was een kofschip) Het maakte in de periode 1815-1820 reizen naar Spanje, Portugal en St. Petersburg met zout, tarwe, vijgen, fruit, graan, amandelen, enz.

Jan Bartels was in 1815 kapitein. Na een jaar wisselde hij het commando met Gerrit Heijneken. Anderhalf jaar later is Cornelis Biljet gezagvoerder en deze bleef de ouwe gedurende ruim vier jaar. Vermoedelijk is Biljet na 1820 voor eigen rekening een veel kleiener schuit gaan bevaren, de open schouw De Vrienden. Dit schip werd in september 1823 in het openbaar verkocht.   “074.

De kof “Jacoba”, de schouw “Vrienden” en de schoener “Mars” worden niet in Bouma025 vermeld.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamse Courant 17 februari 1814114

Door een Franse kaper is genomen en te Duinkerken opgebracht een Hoekschip gevoerd door kapitein Cornelis Billet, met meekrap van Zierikzee naar Londen gedestineerd.