Name ship: GOUVERNEUR GENERAAL MIJER

Terug naar de vorige pagina  |  Print record  |  Nieuwe zoekactie

Identification Data

Year built: 1871
Classification Register:
IMO number:
Nat. Official Number:
Category: Passenger-/cargo vessel
Propulsion: Steamship
Type: Passenger-/cargovessel
Standard Ship Type:
Type Deck:
Masts:
Rig:
Lift Capacity:
Material Hull:
Decks:
Construction Data

Shipbuilder:
Yardnumber:
Date Laid Down:
Launch Date: 1871-06-24
Delivery Date: 1871-00-00
Technical Data

Engine Manufacturer:
Engine Type:
Number of Cylinders:
Power:
Power Unit:
Eng. additional info: 0
Speed in knots:
Number of screws:
 
Gross Tonnage:
Net Tonnage:
Deadweight:
 
Length 1:
Beam:
Depth:
Draught:
 
Passengers:
1st 2nd 3rd Steerage Deck Total
0 0 0 0 0 0
Configuration Changes

Certificate of Registry
Ship History Data

Date/Name Ship 1871-00-00 GOUVERNEUR GENERAAL MIJER
Manager:
Owner:
Shareholder:
Homeport / Flag:
Callsign: TDLW
Additional info:

Ship Events Data

1871-06-06: NRC 290671. Rotterdam, 28 juni. De 24e dezer is aan de Clyde een nieuw stoomschip groot 1000 ton te water gelopen, het is genaamd GOUVERNEUR-GENERAAL MIJER en gebouwd voor rekening van de Nederlandsch Indische Stoomvaart Maatschappij.

1913-04-01: Final Fate: BN 080413
Twee schepen aan de grond. De Straits Times bevat het bericht, dat dinsdag verleden week (opm: dus op 1 april 1913) twee schepen in Straat Riouw aan de grond gelopen zijn: het pleizierjacht SAGETTA, waarmee de hertog van Valencay met zijn vrienden een reisje maakt, en het vrachtschip GOUV. GENERAAL MIJER, toebehorende aan Lim A Pat te Muntok.
Het jacht strandde op een klein rif bij Poeloe Sau. Gevaar bestaat er niet. Sleepboten uit Singapore zullen beproeven het af te slepen.
Met de G.G. MIJER staat het anders. Dit schip liep ís avonds op het Pan-rif en kreeg ernstige schade. De stranding werd opgemerkt door een kleine, op Riouw varende boot, die de 83 passagiers en de mails overnam en naar Singapore terugbracht. Volgens latere berichten, aangebracht door voorbijvarende schepen, is de G.G. MIJER totoaal verloren. Het schip scheen zwaar lekkend langzaam van het rif af te glijden in diep water; uit het onbeantwoord blijven van signalen maakte men op, dat de gezagvoerder en de bemanning, het gevaar inziende, het schip hadden verlaten.
De G.G. MIJER is, naar men weet, een heel oud schip, in 1871 voor een Engelse rederij gebouwd, doch overgenomen door de Nederlandsch-Indische Stoomvaart-Maatschappij, die het op haar beurt weer overdeed aan de Koninklijke Paketvaart Maatschappij. Deze verkocht het echter al spoedig.


Ship Masters Data

Images


Description: Een foto van de GOUVERNEUR-GENERAAL MIJER, genomen in 1901 te Palembang. Het schip was toen al eigendom van Lim A Pat.
Image type: Photo
Sources