Inloggen
HEILINA - ID 14552


Kroniekberichten

Datum 05 april 1853
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Groningen, 4 april. In het laatst der vorige week zijn alhier weder twee nieuwe bodems gearriveerd, en wel de schoenergaljoot MARIA BEERTA, groot 80 last, kapt. J.J. Roosjes, van Zuidbroek, gebouwd bij H. Nijhuis te Sappemeer, en de schoenergaljoot HEILINA, groot 109 ton, kapt. H.H. Panjer, van Veendam, gebouwd bij D. Holthuis te Veendam.
Heden arriveerde alhier de nieuwe schoenergaljoot JANTJE NANNINGA, groot 117 ton, kapt. E.M. Meihuizen, van Wildervank, gebouwd bij S.J. Leeuwes te Wildervank.

Afbeelding
Datum 24 januari 1854
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 23 januari. Lijst van schepen op de onderstaande plaatsen liggende of ingevroren, alle herwaarts gedestineerd.
In het Nieuwe Diep: VALPARAISO, ANNA EN ELISE, DIONYSIA CATHARINA, CLAUDIUS CIVILIS, ZEEVAART, NEPTUNUS, CHRISTINA, ANNA PAULOWNA, DOGGERSBANK, NEHALENNIA, MAGDALENA, GRAAF DIRK III, allen van Batavia; DIANA, van Padang; SCHOON VERBOND, van Cheribon (opm: Cirebon); BALTIMORE, van Soerabaya; ADMIRAAL TROMP, BIESBOSCH, beiden van Passaroeang; PRINS HENDRIK, van Panaroekan; OOSTERGOO, TWEELING ZUSTERS, beiden van Akyab; AUGUST JULIUS, PYLADES, QUEEN BEE, allen van Bahia; WILHELMINA, WILHELMINA FREDERIKA, ONDERNEMING, GOEDE VREDE, JUNO, ANTONIE EN EUGENIE, allen van Suriname; ZUIDERZEE, JANE CLARK, ANTJE, allen van Havana; ISABELLA C. JONES, ADMIRAAL, beiden van Baltimore, ADRIANUS EN WILLEM, van New York; EQUATOR, CORNELISZOON, beiden van Ismaïl; AMICITIA, van Konstantinopel (opm: Istanbul); AMSTEL, NOORD-HOLLAND, beiden van Triëst; PIET HEIN, MARIS, beiden van Cette (opm: Sète); ALIDA ELISABETH, van Lissabon; ANNA MARTHA, van Bayonne; JOHANNA ETTINA, SICILIË, TREKVOGEL, allen van Bordeaux; JACOMINA, ROELINA OOSTRA, BELLAMY, NEPTHUN, TWEE GEBROEDERS, CATHARINA ISABELLA, allen van Londen; CONDOR, van Liverpool; JAN HENDRIK, GEZUSTERS BOLL, beiden van Bo’ness; PROVINCIE OVERIJSSEL, van Dundee; WIJNANDA LUCRETIA, NIESSINA, beiden van Newcastle; CLARA DOROTHEA, ANTINA, beiden van Sunderland; BERNHARD EN ELISA, van Grimsby; GOUVERNEUR VAN EWIJCK, van Hull; DRIE GEBROEDERS, HEILINA, FIDES, allen van St. Petersburg, ENIGHEDEN, van Stockholm; JOHANNA MARIA, HARBERDINA, beiden van Dantzig (opm: Gdansk); FREDERIKA WILHELMINA, van Kjerteminde; FIRE SODSKENDE, van Djensee; CAROLINA, van Nakskov; ELLEN, DRIE ANNA’S, beiden van Vejle; SVALEN, van Nexoe; SOPHIE, van Nyburg; GUSTAAF WILLEM, van Wadsoe; JOHANNA ELISA, SORBLOMSTEN, beiden van Bergen; VRIESLAND, ATALANTE, beiden van Frederikstad; GRIETJE, van Christiansand; STAD ALMELO, van Osterrisoer; DE HOOP, van Noorwegen; STOOMVAART (st.), van Hamburg.
Te Purmerend: LAMMECHINA MARGONDA, van New Castle; CATHARINA, van Riga.
Aan de Willem-Sluis: HENDRIKA ROELINA, van Goole; JONGE WIGCHER, ANTJE JANSEN, beiden van St. Petersburg; LUDOLF THEODORUS, van Riga; EEMSTROOM, van Newcastle.

Afbeelding
Datum 15 februari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Hellevoetsluis, 14 februari. De kof HEILINA, gisteren gemeld, zit geheel onder water in de mond van de Kanaalhaven. De schepen kunnen echter nog passeren. (opm: zie NRC 010360)

Afbeelding
Datum 21 februari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Openbare verkoping te Hellevoetsluis op woensdag de 22e februari 1860, des middags ten 12 ure, ten huize van de kastelein A. van den Berg te Hellevoetsluis, ten overstaan van de te Hellevoetsluis gevestigde notaris H.K. Vlielander, tegen contante betaling, van het wrak van het kofschip HEILINA, zittende onder water in de mond van de Kanaalhaven, en de zich daarin bevindende lading, bestaande uit bruinsteen, benevens de geborgen inventaris van genoemd wrak. Nadere informatiën zijn te bekomen bij de heer Gallas te Hellevoetsluis en ten kantore van voornoemde notaris. (opm: zie NRC 010360)

Afbeelding
Datum 26 februari 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Hellevoetsluis, 24 februari. Het wrak van het schip HEILINA, kapt. A.H. Panjer, van Rotterdam naar Garston, in de Kanaalhaven gezonken, is met de inventaris en inhebbende lading voor NLG 3.946 verkocht.

Afbeelding
Datum 01 maart 1860
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Rotterdam, 29 februari. De te Hellevoetsluis in de voorhaven van het kanaal van Voorne gezonken kof HEILINA, gevoerd geweest door kapt. A.H. Panjer, is 48 uur na de verkoping door de kopers ledig gepompt, en boven water gebracht. De vreugde daarover werd gekenmerkt door het hijsen der vlaggen, en men stelt zich voor een goede som voor de lading bruinsteen en voor het schip te maken, daar schip en lading door het zeewater weinig geleden hebben.

Afbeelding
Datum 02 april 1863
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Frederikshaven, 31 maart. Het te Texel thuis behorende schip JONGE PIETER, kapt. Smit, van Newcastle met steenkolen naar Skive, en het schip CATHARINA MARIA kapt. De Vries, met een lading hout van Christiaansand komende, zijn op Laesoe gebleven.

Afbeelding