Inloggen
HUNSINGO - ID 16378


Kroniekberichten

Datum 12 oktober 1867
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Zoltkamp, 10 oktober. Van de werf van scheepsbouwmeester S.H. Woldringh is gister met goed gevolg te water gelaten een barkschip dat gevoerd zal worden door kapt. M.Woldringh van de Breede, groot plm 180 last. (opm: dit zal de HUNSINGO zijn)

Afbeelding
Datum 30 oktober 1870
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 28 oktober. Kapitein Woldringh, voerende het schip HUNSINGO, te Gravesend aangekomen, rapporteert op de hoogte van de Scilly eilanden de bovenverschansingen en watervaten verloren te hebben; tegelijkertijd werd ook een man overboord geslagen; er liep een zeer hoge zee, en het schip 10 mijlen vaart makende, was het niet mogelijk hem te redden.

Afbeelding
Datum 27 april 1871
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Harwich, 24 april. Het Nederlandse schip HUNSINGO, kapt. Woldringh, van Hamburg naar de Amoor rivier,is op Gunfleet gestrand, doch met assistentie van drie boten vlot en hier ter rede gebracht. Het schip schijnt geen schade te hebben.

Afbeelding
Datum 29 juni 1871
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 27 juni. Het Zoutkamper barkschip HUNSINGO, kapt. P.M. Woldringh, van Hamburg, laatst van Harwich, naar de Amoor-rivier, te Havre aangekomen, is daar wegens verzet van de equipage binnengelopen, waarvan drie man door de autoriteiten in verzekerde bewaring genomen zijn. Een ander bericht meldt, dat zes man (2 Denen, 2 Zweden, 1 Noorweger en 1 Engelsman) op verzoek van de kapitein in arrest zijn genomen.

Afbeelding