Inloggen
NEERLANDS WELDAAD - ID 9750


Kroniekberichten

Datum 09 december 1839
Krant ZP - Zeepost

Het schip GOEDE VERWACHTING, kapt. Eeckhoff, van Hamburg naar Stralsund, was volgens bericht van Rendsburg van de 5e december, bij Fehmersund (opm: Fehmarnsund) in goede staat liggende en lag het schip (opm: tjalk) NEERLANDS WELDAAD, kapt. Wijck (opm: P.D. van Wijk), van Lübeck naar Dordrecht, wegens aanhoudende harde oostenwind en laag water nog in de haven van Rendsburg.

Afbeelding
Datum 19 maart 1840
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 18 maart. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen NEDERL. WELDAAD (opm: tjalk NEERLANDS WELDAAD), kapt. P.D. van Wijk, van Lübeck, met teer; EENDRAGT, kapt. C. van Limmen, van Liverpool, met zout en stukgoederen, en ISABELLA, kapt. J. Dempster, van Liverpool, met klipzout.

Afbeelding
Datum 03 november 1840
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 26 oktober. Het schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. Van Wijk, van Dantzig naar Amsterdam, is alhier met schade binnengelopen. (opm: zie ZP 251140)

Afbeelding
Datum 25 november 1840
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Delfzijl, 22 november. Het schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. Van Wijk, van Dantzig naar Amsterdam, met schade alhier binnengelopen, heeft de geleden schade gerepareerd en een aanvang gemaakt met de lading weder in te nemen. (opm: zie ZP 031140)

Afbeelding
Datum 06 april 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: NETTA CHRISTINA, kapt. J.D. Sandersfeldt, van Bremen met tabak, potasch, verfwaren en lood; MARIA MARGARETHA, kapt. J. Deterts, van Westerstede met boekweit; NEERLANDS WELDAAD, kapt. J.D. van Wijk, van Dantzig met tarwe en schoppen; DE BEURS VAN AMSTERDAM, kapt. W.H. Kramer, van Hamburg met raapzaad en geneverbessen.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: MARIA ENGELINA, kapt. C. Sextro, van Petersburg met lijnzaad; DE GOEDE TROUW, kapt. K.J. Masker, van Petersburg met zeildoek, potasch, talk, kalminken, koehaar en hennep; VROUW ALETA, kapt. M.J. Henck, van Bremen met tabak, lood en duigen; VRIESLAND, kapt. J.C. van der Veer, van Coppename met hout; WIBBINA, kapt. B.H. Kuiper, van Stettin met tabaksbladen; NEERLANDS WELDAAD, kapt. B. van Wijk, van Hamburg met rogge; VROUW IKINA, kapt. D.L. Knoop, van Hamburg met rogge; HENDRINA, kapt. A.D. Kat, van Emden met tarwe en rogge.

Afbeelding
Datum 27 augustus 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: MARIA, kapt. J.J. Remkes, van Batavia met kurkema, tamarinden, koehuiden, arak, rijst, buffelhuiden, suiker, peper, diverse, confituren, planten, kruit, thee, paardenhaar en tabak; MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Curaçao met koffie, huiden, katoen, pokhout, wol, tabak, schillen en sigaren; DE WELVAART, kapt. H.W. Velt met lijnzaad; NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk, van Hamburg met rogge; PETRONELLA, kapt. J.A. de Boer, van Dantzig met hout; BROEDERLIEFDE, kapt. Hayen, van Petersburg met lijnzaad; MEINSINA, kapt. W.T. Kuyper, van Petersburg met veren, ijzer, potasch en talk; JONGE JELTJE, kapt. P.L. Posthumus, van Koningsbergen met erwten; MEIKE, kapt. J.A. Zeilinga, van Dantzig met tarwe; GOEDE VERWACHTING, kapt. M.H. Meyer, van Dantzig met hout; CATHARINA ALIDA, kapt. H.W. Scholtens, van Dantzig met hout; ROELMA, kapt. K.J. Pronk, van Eckernfiorde met rogge; DE GOEDE VERWACHTING, kapt. W.A. de Boer, van Rendsburg met boekweit; ANNA MARGARETA, kapt. A. Paulsen, van Tonderen met boekweit en rogge.

Afbeelding
Datum 12 april 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: VROUW MARGARETHA, kapt. A.T. Steffens, van Hamburg met olie en droog.; DE VOS, kapt. H.J. Brunius, van Hamburg met rogge; NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wijk, van Hamburg met koopmansgoederen, cederhout, beenderen en ossenhoeven; CATHARINA ALIDA, kapt. W.H. Scholtens, van Bremen met rogge; FORTUNA, kapt. W.O. Wilters, van Neuhaus met raapzaad en tarwe.

Afbeelding
Datum 01 december 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: NEERLANDS WELDAAD, kapt. P.D. van Wyk, van Hamburg met suiker, zalm, tabak, blauwsel en ossenhoornen.

Afbeelding
Datum 10 januari 1845
Krant GRC - Groninger Courant

De 1e januari lagen in de haven van Cuxhaven, onder meer andere de schepen: GOEDE VERWACHTING, kapt. Tent, van Amsterdam naar Hamburg; NEERLANDS WELDAAD, kapt. Van Wijk, van Hamburg naar Rochester en ZWAANTINA, kapt. Bakker.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Wyck auf Föhr, 23 augustus. Bewesten het eiland Sylt is een Nederlands schip gestrand, naam onbekend. (opm: NEERLANDS WELDAAD, zie AC 020945)

Afbeelding
Datum 02 september 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip NEERLANDS WELDAAD, kapt. Van Wijk (opm: tjalk, bouwjaar 1839; kapt. Pieter Doedes van Wijk), van Amsterdam naar Hamburg, is de 22e dezer bewesten Sylt gestrand, doch de equipage benevens de kapitein, vrouw en twee kinderen gered. Het schip is zwaar lek en de lading wordt gelost, zijnde dit het schip in ons nummer van 30 augustus vermeld. (opm: zie NRC 060945)

Afbeelding