Inloggen
FRANSINA - ID 9989


Kroniekberichten

Datum 19 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Binnengekomen:
Texel, 16 augustus. CATHARINA ELSIENA, kapt. A.H. Schuring, van Petersburg.
17 augustus. ST. THOMAS, kapt. N.M. Lindegaard, van Newcastle; MARIA OLETTA, kapt. J. Bylegaard, van Nerva; DAGERAAD, kapt. A.F. Rasker, van Flekkefiorde.
Vlie, 16 augustus. NEDERLAND, kapt. K. Hoekstra, van Groenland, met 300 robben en 8 vaten spek; SPITSBERGEN, kapt. H. Rickmers, van Groenland, met een vis, 30 quardelen (opm: een oude inhoudsmaat voor vaten) spek; VROUW FOUKE, kapt. C.H. Loop, van Leer is in de haven gezeild.
Terschelling,14 augustus. GRIETJE, kapt. M.R. de Boer, van Hooksiel. 15 augustus. CATHARINA, kapt. H.R. Veling en FRANCINA, kapt. H.A. Remper, beide van Kiel; ALBERDINA, kapt. G. Venema en DE VROUW DOROTHEA, kapt. J.H. Peters, beide van Tonningen; DE VROUW NETTA, kapt. C. Sandersfeld, van Fedderwaddersiel; SOCIETEIT, kapt. E.J. Siemers en FORTUNA, kapt. J.T. Mewes, beide van Cuxhaven.
Uitgezeild:
Texel, 16 augustus, PRINS DER NEDERLANDEN, kapt. J. Hilbrands, naar Suriname; BELVEDERE, kapt. T. Vos, naar de Oostzee; HILLEGONDA, kapt. H.A. Hendriks, naar Riga; HILLECHINA, kapt. W.J. Panman, op avontuur. 15 augustus, WILLEM DE EERSTE, kapt. J.H. Savert, naar Hamburg. 17 augustus. VROUW CHRISTINA, kapt. C. Meyer, naar Duinkerken; EMANUEL, kapt. J. Fogt, naar Christiaansand.
Vlie, 16 augustus. JONGE JAN, kapt. J.E. Bart, van Christiaansand.

Afbeelding
Datum 21 augustus 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: PIETERDINA, kapt. H.B. Duit, van Petersburg met hennep-olie en hennep; FORTUNA, kapt. H.H. Leefoge, van Rostock met raapzaad; FRANCINA, kapt. H,A, Kemper, van Kiel met tarwe; TWEE GEBROEDERS, kapt. J. Cassens, met tarwe; TWEE GEBROEDERS, kapt. B. Pekelder, van Glückstad met raapzaad en tarwe; VROUW HEIDEWIKA, kapt. J.J. Pekeler, van Tonningen, met tarwe; ALBERDINA, kapt. G.G. Veenema, van Tonningen met tarwe en rogge; VIER GEBROEDERS, kapt. C. Tannen, van Brunsbuttel met tarwe; JOHANNES, kapt. J.M. Holst, van Hamburg met salpeter, koehaar, talk en gember; EENDRAGT, kapt. J.J. de Jonge, van Hamburg met kromhouten; VRIENDSCHAP, kapt. H.T. Lenning, van Bremen met tabak, koehaar, lood, suiker en huiden; DRIE GEZUSTERS, kapt. J.T. v.d. Zee, van Bremen met koehaar en sassafras (opm: hout en bladeren van een laurierachtige boom); GOEDE VERWACHTING, kapt. J. Fokkers, van Bremen met suiker en sassafras.

Afbeelding
Datum 11 december 1834
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: ALIDA, kapt. J.T. Visser, van Havana met huiden, sigaren, tabak, honing en campechehout; DE VROUW ALIDA, kapt. J.H. Jonker, van Port a Port met kurk, noten, huiden, hoorns, China’s appelen, citroenen, oranjeschillen, suiker, kokosnoten, amandelen, haar, vijgen, stenen en wijn; UNIE, kapt. H.B. Voss, van Odessa met talk en wol; FRANCINA, kapt. H.A. Kemper, van Hamburg met wol, tabak en suiker.

Afbeelding
Datum 11 september 1838
Krant ZP - Zeepost
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Te Amsterdam zijn den 10 september gearriveerd de schepen:
- HILLEGONDA IDA, kapt. H.A. Hendriks, van Suriname, met suiker, katoen en cacao.
- VROUW JANTJE, kapt. G.A. Jonkhoff, van Havre met suiker.
- DIANA, kapt. R.H. Duit, van dito met suiker.
- VROUW ALIDA, kapt. B.J. Jaski, van Koningsbergen (opm: Kaliningrad) met tarwe.
- HARMONIE, kapt. F.H. Lucht, van Cuxhaven met rogge.
- DRIE GEBROEDERS, kapt. C.F. Gaukema, van dito met stukgoederen.
- FRANCINA, H.A. Kemper, van Hamburg, met suiker en koehaar.
- JANTINA, kapt. G. Wessels, van dito, met rogge.
- JONGE ANDREAS, kapt. L.A. Plokkker, van dito, met rogge.
- HARMONIE, kapt. H.C. Wiethorn, van dito, met suiker en glas.
- VROUW CATHARINA, kapt. C. Koster, van dito, met suiker.
- GENOVEVA, kapt. A. Pieper, van dito, met stukgoederen.
- VROUW CATHARINA, kapt. S.J. de Jonge, van dito, met wol en koehaar.
- VROUW IKINA, kapt. D.L. Knoop, van Bremen, met tabak en zwartsel.
- VIER GEZUSTERS, kapt. L. Dublinga, van dito, met suiker, enz.
- VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer, van dito, met stukgoederen.
- ANNA MARGARETHA, kapt. L.M. Luths, van dito, met tabak, lood, koehaar en linnen.
- VROUW CHRISTINA, kapt. B. Bringman, van dito met stukgoederen.
- VROUW IKINA, kapt. H.J. Mudder, van dito, met rogge.
- VIER GEBROEDERS, kapt. T. Hayen, van dito, met rogge.
- VERWACHTING, kapt. J.C. Tannen, van dito met rogge en raapzaad.
- TWEE GEBROEDERS, kapt. A. Pekelder, van dito, met rogge.
- ANTINA, kapt. C.W. Ceulemans, van Emden, met rogge.
- TWEE GEBROEDERS, kapt. H.O. Hanken, van Varel, met raapzaad.
- MARGARETHA, kapt. C.H. Luiken van dito, met raapzaad.
- VROUW JOHANNA, kapt. J.H. Boker, van Rusterzyl (opm: Rüstersiel), met tarwe en zaad.

Afbeelding
Datum 12 februari 1841
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. J. Rengers Hora Siccama, notaris te Hoogezand, zal ten verzoeke van schipper Hindrik A. Kemper op woensdag de 17e februari 1841 voorlopig en op woensdag de 24e daaraanvolgende finaal, telkens des morgens te 10 uren, ten huize van H.J. Nieboer, te Hoogezand, om contant geld, publiek verkopen een welbevaren hektjalkschip, FRANSINA genoemd, groot 82 tonnen (40 roggelasten), in 1834 nieuw uitgehaald (opm: gevoerd door kapt. H.A. Kemper, die het schip, zonder dat een verkoop tot stand was gekomen, tot 1845 bleef bevaren), met deszelfs complete inventaris, geschikt tot binnen- en buitenvaart, thans liggende op het Hoogezand, nabij de Bonthuisterbrug, zullende de voorwaarden in tijds ter lezing liggen bij Nieboer en ten kantore van Mr. J. Rengers Hora Siccama.

Afbeelding
Datum 30 oktober 1841
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: INDUSTRIE, kapt. J. Ulfers, van Dantzig met hout; FRANCINA, kapt. Kemper, van Emden met raapzaad; DE EENDRAGT, kapt. Rooseboom, van Emden met raapzaad.

Afbeelding
Datum 30 december 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: ONDERNEMING, kapt. J.C. Atkes, van Coppename met hout en katoen; MARIA CATHARINA, kapt. H.P. Kiewiet, van Petersburg met vlas, zeil, ravensdoek en kalminken; VROUW STYNA, kapt. E.H. Bekkering, van Rostock met garst; VROUW HENDRIKA, kapt. H.H. Kwint, van Memel met lijnzaad; DE JONGE FLONK, kapt. B.L. Flonk, van Koningsbergen met lijnzaad; SARA MARIA, kapt. G.H. Botje, van Dantzig met tarwe en erwten; VERWACHTING, kapt. J.A. Hansen, van Demmin met tarwe; DE JONGE WICHER, kapt. D. Kuitzer, van Stettin met tarwe; VROUW EKINA, kapt. D.L. Knoop, van Carolinensiel met tabak; DE WELDAAD, kapt. E.H. Pluktje, van Hamburg met suiker en talk; FRANCINA, kapt. A.H. Kemper, van Hamburg met suiker en smalt; DE JONGE BAREND, kapt. E. Stuurman, van Hamburg met hennepolie en ijzer; LINA, kapt. C. Lange, van Hamburg met tarwe en suiker; JANTINA, kapt. H.H. de Boer, van Hamburg met hoornpunten, suiker en manna; DE JONGE TRIENTJE, kapt. A.W. van der Woude, van Hamburg met cacao en suiker; DE DRIE GEBROEDERS, kapt. H.O. Heido, van Hamburg met suiker; DE JONGE JOHANNA, kapt. O.K. Beerta, van Bremen met tabak; DE VRIENDSCHAP, kapt. M.J. de Vries, van Bremen met tabakstelen en verfhout.

Afbeelding
Datum 11 juli 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CHRISTOPHORUS COLUMBUS, kapt. R. de Weerdt, van Amsterdam. Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zn.
Batavia. Het nieuw gekoperd tweedeks barkschip DE JAVAAN, kapt. G. Eylers, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het nieuw gekoperd tweedeks barkschip CHRISTINA, kapt. W.C. Ran, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ANNA PAULOWNA, kapt. W. Bek Wz., van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Wit en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OOST-INDIE, kapt. J. Engelenburg, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Wit en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip PLANCIUS, kapt. S.J. Rotgans, van Amsterdam. Adres bij J. Daniels en Zn. en Arbman, d’Arnaud en Co. en Jan Corver en Co. Sluit 18 juli.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip OSIRIS, kapt. J.H. Hazewinkel, van Dordrecht. Adres bij Jan Daniels en Zn. en Arbman.
Batavia. Het nieuw gebouwd gekoperd fregat PRINSES SOPHIA, kapt. F.A. Matzen, van Amsterdam. Adres bij J. Daniels en Zn. en Arbman en H. Gullen.
Batavia. Het gekoperd fregatschip DELTA, kapt. G. Gans, van Dordrecht.
Adres bij d’Arnaud en Co.
Suriname. Het gekoperd schoener-kofschip HENRIETTE, kapt. J.C. Willems, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd fregatschip SOPHIA MARIA, kapt. A.J. Andresen, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd barkschip CATHARINA, kapt. K.M. Hillers, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd driemast galjoot ANNA EN MARIA, kapt. D. Steenveld, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd tweedeks fregatschip LODEWIJK ANTONIE, kapt. R. Tjebbes van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gezinkt Nederlands schoener-kofschip KONING WILLEM, kapt. L.H. Singer. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd schoener-kofschip DE HOOP, kapt. J.C. Radeloff, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd driemast galjoot NICOLAAS WITSEN, kapt. P.F. Lange, van Amsterdam. Adres bij B.D. Bosscher.
Suriname. Het gekoperd schoenerschip VAN SPEYK, kapt. D.H. Visser, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en De Vries en Co. Sluit 14 juli.
Curaçao (via Laguayra). De gekoperde tweedeks brik MARIA EN JACOBA, kapt. D.J. Bart, van Amsterdam. Adres bij E. Windhouwer, De Vries en Co. en Hoyman en Schuurman.
Montevideo. Het gekoperd schoener-kofschip PLATA, kapt. J.H. Henning, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Rio Janeiro. Het gezinkt Nederlands schoener hoekerschip DE JONGE ARIE, kapt. S. Post. Adres bij H. Verweyde Cz.
Bayonne. Het Nederlands kofschip EENDRAGT, kapt. S.G. Hobma.
Adres bij Jan Corver en Comp.
Genua en Livorno. Het nieuw gezinkt Nederlands schoener-kofschip ARJEN BROUWER, kapt. A.J. de Boer. Adres bij J. de Rooy.
Genua en Livorno. Het gezinkt driemast galjootschip DRIE BROEDERS, kapt. H.J. Hubert. Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het kopervast brigantijn ANTJE BRONS, kapt. B.F. Fisser, van Emden. Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Gibraltar. Her schoenerschip COURIER, kapt. O. van Santen.
Adres bij Van den Bey en Co.
Gibraltar. Het Nederlands kopervast schoenerschip DE COURIER, kapt. P.P. Poppens. Adres bij Van den Bey en Co. Vertrekt 25 juli.
Konstantinopel. Het Nederlands schoener-kofschip HOOP EN FORTUIN, kapt. E.A. Niehoff. Adres bij Jan Corver en Co. en J. Langeveld.
Liverpool. Het Nederlands kofschip JACOBA MARIA, kapt. J.J. Cramer.
Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz.
Marseille. Het Nederlands kofschip EIZO DE WENDT, kapt. D.W. Hellinga.
Adres bij Van Ulphen en Ruys.
Marseille. Het gezinkt Nederlands kofschip JOANNA JACOBA, kapt. K.G. Sap.
Adres bij Jan Daniels & Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Marseille. Het Nederlands kofschip LUDOLF THEODORUS, kapt. J.A. Zyl.
Adres bij Jan Corver en Comp. en Canne en Balwé.
Port á Port. Het Nederlands kofschip ANNA SIBERDINA, kapt. J.H. Ugen.
Adres bij Jan Corver en Comp.
Syra, of Syra en Smirna. Het Nederlands kofschip ARCHIPEL, kapt. J.A. Spykman. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van de Bey en Co.
Syra en Smirna. Het Nederlands schoener-kofschip JAN JACOB, kapt. B.H. Lutje.
Adres bij Van den Bey en Co.
Trieste. Het Nederlands schoener-kofschip JACOBINA BARBARA, kapt. K.Z. Schut. Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Bremen. Het schip GESINA HENDRIKA, kapt. E.J. Poort (opm: vermoedelijk buitenlander). Adres bij Blikman en Co.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JEZELINA, kapt. R.R. Legger.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip MEINSINA, kapt. W.T. Kuyper. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip MARIA GEERTRUIDA, kapt. J.L. Dokter. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip SJAMKE, kapt. H.P. Egberts. (opm: in 11/2016 als Nederlands schip niet bij Marhisdata bekend) Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip HILLEGINA, kapt. M.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Comp.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip REINTJE, kapt. L.P. Teensma.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands smakschip MARGARETHA, kapt. R.P. Bossinga.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip CONCORDIA, kapt. H.H. Koster.
Adres bij Kranenborg en Zn.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip PIETER HENDRIK, kapt. T.R. Danhoff.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Petersburg. Het Nederlands kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H. Landeweer.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip PIETER, kapt. J.H. de Weerd.
Adres bij Jan Corver en Comp. En Nobel en Holtzapffel.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip MARGINA, kapt. P.N. Huizing.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Comp.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip WILMINA, kapt. Jan Geerts Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. De Nederlandse kof SYBRAND JAN, kapt. C.H. Uil. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co.. en Floris der Kinderen en Zn.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. H.B. van der Werff. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Riga. Het Nederlands kofschip GEZINA, kapt. J.J. Zelling.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meijer en H.A. Hespe.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver en Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip WENDELINA, kapt. W.J. Hilbrands. Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlandse kofschip DE JONGE KLAAS, kapt. E.D. Schaap.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe..
Stettin. Het Nederlands kofschip DE JONGE WICHER, kapt. W.T. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Wismar en Rostock. Het Nederlands kofschip ALIDA SOPHIA, kapt. H.J. Gnodde.
Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 19 juli 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Bremen. Het Nederlands kofschip SJAMKE, kapt. H.P. Egberts.
Adres bij Blikman en Co. vertrekt voor of op 20 juli.
Dantzig. Het Nederlands kofschip JEZELINA, kapt. R.R. Legger.
Adres bij Kranenborg en Zonen.
Dantzig. Het Nederlands kofschip MEINSINA, kapt. W.T. Kuyper.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip VROUW HILLEGINA, kapt. A.A. Wolkammer.
Adres bij Blikman en Comp.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip REINTJE, kapt. L.P. Teensma.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands smakschip MARGARETHA, kapt. R.P. Bossinga.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip PIETER HENDRIK, kapt. T.R. Danhoff.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip DE VRIENDSCHAP, kapt. H. Landeweer. Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman. Vertrekt 20 juli.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip PIETER, kapt. J.H. de Weerd.
Adres bij Jan Corver en Comp. En Nobel en Holtzapffel. Vertrekt 20 juli.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip MARGINA, kapt. P.N. Huizing.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Comp.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip WILMINA, kapt. Jan Geerts Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. De Nederlandse kof SYBRAND JAN, kapt. C.H. Uil. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co.. en Floris der Kinderen en Zn.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. H.B. van der Werff. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Riga. Het Nederlands kofschip ANNA, kapt. H.J. Korter. Adres bij Jan Corver en Co.
Rostock. Het Nederlands smakschip WENDELINA, kapt. W.J. Hilbrands.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlandse kofschip DE JONGE KLAAS, kapt. E.D. Schaap.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe..
Stettin. Het Nederlands kofschip DE JONGE WICHER, kapt. W.T. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip CONCORDIA, kapt. H.H. Koster.
Adres bij Blikman en Co. Vertrekt voor of op 20 juli.
Wismar en Rostock. Het Nederlands kofschip ALIDA SOPHIA, kapt. H.J. Gnodde.
Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 25 juli 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading.
Dantzig. Het Nederlands kofschip MEINSINA, kapt. W.T. Kuyper.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Dantzig. Het Nederlands kofschip (opm: tjalk) TEKELA, kapt. J.J. de Vries.
Adres bij Jan Corver en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip VROUW HILLEGINA, kapt. M.A. Wolkammer. Adres bij Blikman en Comp.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip ELISABETH, kapt. B. Gerritsma.
Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip REINTJE, kapt. L.P. Teensma.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Koningsbergen. Het Nederlands smakschip MARGARETHA, kapt. R.P. Bossinga.
Adres bij Kranenborg en zn.
Koningsbergen. Het Nederlands kofschip ARENDINA HERMINA, kapt. H.J. Hazewinkel. Adres bij Blikman en Co.
Koppenhagen. Het Nederlands kofschip JONGE CORNELIUS, kapt. A. Hazewinkel. Adres bij B.J. van Hengel.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip PIETER HENDRIK, kapt. T.R. Danhoff.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip MARGINA, kapt. P.N. Huizing.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Jan Corver en Comp.
St. Petersburg. Het Nederlands kofschip WILMINA, kapt. Jan Geerts Bakker.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
St. Petersburg. De Nederlandse kof SYBRAND JAN, kapt. C.H. Uil. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, De Vries en Co. en Floris der Kinderen en Zn.
Rendsburg, Kiel en Flensburg. Het Nederlands kofschip JANTINA, kapt. H.B. van der Werff. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Riga. Het Nederlands kofschip JANKE HOOITES, kapt. G.H. Garst.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.
Rostock. Het Nederlands kofschip HENDRIKA, kapt. W.J. Dewes.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlandse kofschip DE JONGE KLAAS, kapt. E.D. Schaap.
Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe..
Stettin. Het Nederlands kofschip DE JONGE WICHER, kapt. W.T. Hazewinkel.
Adres bij Blikman en Co.
Stettin. Het Nederlands kofschip DE WELVAART, kapt. R.T. Fenenga.
Adres bij Blikman en Co.
Weile en Friedericia (door de Belt). Het Nederlands kofschip GEERDINA, kapt. H.W. Stuit. Adres bij J.C. van Oven en Zn.
Wismar en Rostock. Het Nederlands kofschip ALIDA SOPHIA, kapt. H.J. Gnodde.
Adres bij Wed. Jan Salm en Meyer en H.A. Hespe.

Afbeelding
Datum 21 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Schepen in lading:
Batavia. Het Nederlands gekoperd tweedeks fregatschip STAD TIEL, kapt. E.M. Chevalier. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip CORNELIA, kapt. T.S. Deinum, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Co.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip DE VIER GEBROEDERS, kapt. F.C. Jaski, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het fregatschip CORNELIS HOUTMAN, kapt. F.B.A. Begeman Siedtes, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Comp., Hoijman en Schuurman en De Vries en Comp.
Batavia. Het gekoperd tweedeks barkschip ZEEMANSHOOP, kapt. G.J. Teensma, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman, De Vries en Co. en F. der Kinderen en Zn.
Batavia. Het gekoperd tweedeks fregatschip HELENA, kapt. W. Blom, van Amsterdam. Adres bij Coopman en De Witt en Lenaertz, Van Olivier en Co., Hoyman en Schuurman en De Vries en Co.
Suriname. Het Nederlands gezinkt schoener-kofschip CORNELIUS DASSE VIËTOR, kapt. A.A. Borgman. Adres bij B.D. Bosscher. Sluit 25 november.
Suriname. Het gekoperd fregatschip NOORD-HOLLAND, kapt. H.K. Ruyl, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd barkschip DE GOEDE VREDE, kapt. C. Zaal van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd schoener kofschip ANNA ELISABETH, kapt. K.B. de Weerd, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip EGMOND, kapt. G.W. Kernkamp, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman en E. Windhouwer.
Suriname. Het gekoperd tweedeks barkschip MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wriburg, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman.
Suriname. Het gekoperd brikschip TRITON, kapt. J.J. Kiers, van Koog aan de Zaan. Adres bij Jan Corver en Co.
Curaçao. De gekoperd tweedeks bark ELISABETH MARIA, kapt. J. Grim, van Amsterdam. Adres bij Hoyman en Schuurman, E. Windhouwer en De Vries en Co.
Curaçao en Havana. Het gekoperd barkschip PHOENIX, kapt. J.T. Visser, van Amsterdam. Adres bij B.J. van Hengel.
Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlandse kofschip FENNEGINA, kapt. H.B. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. T.S. Oldendorp.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. J.H. Hut.
Adres bij Kranenborg en Zn. en H. Verwyde Cz.
Livorno en Genua. Het Nederlands kofschip FRIESLAND, kapt. P.V. de Vries.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zn. J. de Rooy.
Marseille (via Gibraltar). Het gezinkt Nederlands schoener kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker. Adres bij Van den Bey en Co.
Port á Port. Het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. B.J. Goossens.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Rochefort. Het Nederlands kofschip ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het gezinkt Nederlands kofschip MARIA, kapt. S.J. Rotgans Jz.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zoon en Jan Corver en Comp.
Trieste. Het Nederlands kofschip JOHANNA DE VRIES, kapt. L.C. de Vries.
Adres bij C.J. de Grys en Zoon en J.C. van Oven en Zonen.
Trieste. Het Nederlands kofschip AGATHA, kapt. H.P. Heikema.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Bremen. Het Nederlands schip CATHARINA, kapt. M.D. Forma.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.J. Orre. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.

DC 211143
Dordrecht, 20 november. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen ELIZABETH MACHTELINA, kapt. W.P. Wessels, en de VRIENDSCHAP, kapt.; K.J. Klasen, beiden van Liverpool, met zout en katoen; JEAN, kapt. R. Rouburg, van Glasgow; VAN SITTARD, kapt. W. Down, van Newport, beiden met ruw ijzer.

Afbeelding
Datum 29 november 1843
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Bayonne. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. W. Kiers Kok.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlandse kofschip FENNEGINA, kapt. H.B. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co.
Genua en Livorno. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. T.S. Oldendorp.
Adres bij Van den Bey en Co. en Nobel en Holtzapffel.
Havre en Rouen. Het Nederlands smakschip JOHANNA GEBIENA, kapt. R.H. Nagel. Adres bij Jan Corver en Co.
Lissabon. Het Nederlands kofschip DE HOOP, kapt. J.H. Hut.
Adres bij Kranenborg en Zn. en H. Verwyde Cz.
Lissabon. Het Nederlands kofschip HUNDEREN, kapt. K. Ouwehand.
Adres bij Jan Daniels en Zonen en Arbman en Coopman en De Witt en Lenaertz.
Livorno en Genua. Het Nederlands kofschip FRIESLAND, kapt. P.V. de Vries.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zn. J. de Rooy.
Marseille (via Gibraltar). Het gezinkt Nederlands schoener kofschip DOLPHIJN, kapt. B.J. Bakker. Adres bij Van den Bey en Co.
Marseille. Het Nederlands schoener kofschip ALBERTINA, kapt. H.K. Potjewijd.
Adres bij Kranenborg en Zn., Canne en Balwé en Jan Corver en Co.
Port á Port. Het Nederlands kofschip ALIDA, kapt. B.J. Goossens.
Adres bij Kranenborg en Zn.
Rochefort. Het Nederlands kofschip ALIDA IKINA, kapt. W.A. de Jonge.
Adres bij Jan Corver en Co. en Canne en Balwé.
Trieste. Het gezinkt Nederlands kofschip MARIA, kapt. S.J. Rotgans Jz.
Adres bij de Wed. Jan van Wezel en Zoon en Jan Corver en Comp.
Trieste. Het Nederlands kofschip AGATHA, kapt. H.P. Heikema.
Adres bij Nobel en Holtzapffel en Van den Bey en Co.
Bremen. Het Nederlands schip CATHARINA, kapt. M.D. Forma.
Adres bij de Wed. Jan van Wesel en Zoon.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip JANTINA, kapt. H.H. de Boer.
Adres bij Blikman en Co.
Hamburg en Altona. Het Nederlands kofschip DE TWEE GEBROEDERS, kapt. K.J. Orre. Adres bij de Wed. Jan Salm en Meyer.
Hamburg en Altona. Het Nederlands schip FRANCINA, kapt. H.A. Kemper.
Adres bij Blikman en Comp.

Afbeelding