Inloggen
Gezagvoerder

Lorentzen, J.C.

Naam: Lorentzen, J.C.
Schepen waarop deze gezagvoerder heeft gevaren

Aantal gevonden schepen: 1
Naam Bouwjaar Type Voortstuwing Ship id
VROUW ELISABETH 1802 Gaffelschip Sailing Vessel 11673 Bekijk schip

Overige informatie van deze gezagvoerder:

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

Lidmaatschap zeemanscollege(s)

J.C.Lorentzen was met vlagnummer R17 in de periode 1819 t/m 1858 effectief lid van het Rotterdamse zeemanscollege Maatschappij tot Nut der Zeevaart058

 

Opmerkingen in verband met lidmaatschap Zeemanscollege(s)

In het Jaarverslag 1839 van het College (Maritiem Museum, Rotterdam) staat vermeld: “Gratificatiën van een honderd guldens zijn in het afgeloopen jaar verleend, … aan J.C.Lorentzen No 17 als voorlopige onderstand.”

In het Jaarverslag 1855 van het College  staat vermeld dat hij een onderstand kreeg van f 200,- over 16 maanden.

In het Jaarverslag 1858 staat vermeld dat de weduwe van kapitein J.C.Lorentsen een uitkering kreeg van f 150,-.

In het Jaarverslag 1859 van het College staat dat de weduwe van J.C.Lorentzen in dat jaar is overleden. In hetzelfde Jaarverslag staat dat aan de weduwe van kapitein J.C.Lorentsen in dat jaar een uitkering is verstrekt van f 106,25 voor een periode van 8½ maand. Hieruit is te concluderen dat zij is overleden in half april 1859058.

 

De schepen van de kapitein

In de Jaarverslagen 1849, 1851 en 1855 staat kapitein J.C.Lorentzen wèl als gezagvoerder met vlagnummer R17 in de ledenlijsten maar er zijn géén schepen vermeld058.

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche Courant 04 november 1817114

Amsterdam, 2 november. J. Lorentsen, de VROUW IDA, van Hardenberg, den 24 oktober te Texel binnengekomen, was gisteren morgen bij de haven van Texel aan de grond geraakt, doch na bekomen adsistentie des avonds weder vlot geworden.

Onzeker of deze melding bij dezee kapitein thuishoort.

 

Rotterdamsche Courant 10 oktober 1822114

Rotterdam, 9 oktober. Van Vlissingen meldt men den 5 oktober:

Sedert onze laatst zijn alhier ter rede gekomen de schepen de GOEDE VERWACHTING, M.. de Jonge, van Dordrecht naar Duinkerken; de HOOP, J.C. Lorentze, van Caen naar Brussel; PADANG, Th. Wilman Jr, van Batavia, laatst van Plymouth; de VROUW HENDRIKA, G.R. Voss, van Noorwegen; WILHELMINA CATHARINA, P.B. de Jonge, en de JONGE NICOLAAS, H. Pieters, van Liverpool; de GOEDE VERWACHTING, J.H. Fijn, van Londen; la DAME COLETTE, F.P. Hoed, en de JUFVROUW JOHANNA (opm: JUFFROUW JOHANNA), J.J. Tiddens, van Liverpool; de GOEDE HOOP, T. Mooij, van Rio-Janeiro; de VALK, J. de Valk, van Londen; AURORA, S.J. Brouwer, en de VROUW ENGELINA, H.T. de Jonge, van Liverpool; de JONGE JOSEPHA, P. Sparboom, en le CHARLES, D.H. Arends, van Liverpool, allen naar Antwerpen,….