Inloggen
HOOP - ID 10957


Kroniekberichten

Datum 18 juli 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Frederik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last-hebbende van hun Principalen, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad Rotterdam, zijn van mening, op dinsdag den 25 juli 1815, des namiddags ten 4 uren, ten huize van George Crabb, kastelein in het Badhuis, in de Boompjes, in het openbaar te veilen en te verkopen: een extra welbezeild Bomschip, genaamd de HOOP, schipper Pieter Karpel, lang over steven 34 voeten, wijd, binnen boord, 18 en ½ voeten, hol, van de onderkant van het dek tot de buikdenning 8 voeten 10 duimen, alles Amsterdamse maat, met alle deszelfs rondhout, staande en lopend want, en verdere scheepsgereedschappen, zo liggende in de Scheepmakershaven nabij de Jufferstraat. (opm: in een latere advertentie werd gemeld dat de veiling tot 3 augustus was uitgesteld)

Afbeelding
Datum 27 juli 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant

Advertentie. Ter bevragting, of uit de hand ter koop, de Engelse schepen:
COMMERCE, groot 330 à 400 lasten, gevoerd wordende door kapt. J.A. Cole,
ELIZABETH, groot 250 à 300 lasten, gevoerd wordende door kapt. W. Deamys.
Beiden met koperen bodem en goede inventaris voorzien; thans liggende in de nabijheid van Rotterdam, en te bevragen bij Hudig, Blokhuyzen en van der Eb, en Pieter van Es, te Rotterdam voorschreven.
RC 290715
De veiling van het bomschip de HOOP, aangekondigd geweest tegen dinsdag den 25 juli, is uitgesteld tot, en zal voortgang vinden op donderdag den 3 augustus, des namiddags ten vier uren, in het Badhuis te Rotterdam.
RC 010815
Amsterdam, 30 juli. Het schip ALEXANDER DE GEZEGENDE (opm: kof, ex VROUW ALIJDA MARIA), kapt. R. Melssen, is, na den 20 juni uit Texel te zijn gezeild en Schagen bereikt te hebben, onder gestadige meestal vliegende stormen teruggedreven tot op de hoogte van de Maas, heeft vervolgens de reis verder voortgezet en is den 22 juli zonder enige de minste schade, in de Sond gekomen, waarop hetzelve dadelijk naar deszelfs destinatieplaats Wijburg is vertrokken.

Afbeelding
Datum 20 juni 1816
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als lasthebbende van hunne meesters en daartoe geauthoriseerd door den Weledelen Gestrengen heer President der Rechtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn van voornemens, na gedane aangifte ingevolge de wet, op den 2 juli 1816, des namiddags ten 4 uren, ten huize van C. Crabb, kastelijn in Het Badhuis, in de Boompjes, publiek te veilen en aan de meest daarvoor biedenden, zonder afslag, te verkopen:
1) Het hol van het Brigantijnschip, genaamd SOPHIA, lang over steven 80 en 1 half voet, wijd aan de voorkant van het groot luik op de uitwatering 22 voeten, hol van de buikdenning tot de onderkant van het dek 13 voeten 7 duimen; de optree bij de grote mast hoog 11 duimen, alles Amsterdamse maat; benevens deszelfs scheepsgereedschappen, bestaande in masten en verder rondhout, ankers, touwen, zeilen, staande en lopende want en verdere goederen meer.
2) Het hol van het Chaloupschip, genaamd WAAKZAAMHEID, lang over steven 82 en 1 half voet, wijd, aan de voorkant van het groot luik op de uitwatering, 17 en drie vierde voeten, hol, van de buikdenning tot de onderkant van het dek, 10 voeten en 4 duimen, alles Amsterdamse maat; benevens deszelfs scheepsgereedschappen, bestaande in de mast en verder rondhout, ankers, touwen, zeilen, staande en lopende want en verdere goederen meer.
3) Het hol van het Kofschip, genaamd ZEELUST, lang over steven 89 voeten 3 duimen, wijd bij de voorkant van het groot luik, binnen de wegering 19 voeten 10 duimen, hol bij de voorkant van het groot luik, van onder het dek tot op de buikdenning, 9 voeten 8 duimen, alles Amsterdamse maat; benevens deszelfs scheepsgereedschappen, bestaande in de mast en verder rondhout, ankers, touwen, zeilen, staande en lopende want en verdere goederen meer.
4) Het hol van het Bomschip de HOOP, lang over steven 34 voeten, wijd, binnen boord, 18 en 1 half voeten, hol, van de onderkant van het dek tot de buikdenning, 8 voeten 10 duimen; alles Amsterdamse maat, zoals hetzelve is liggende in de Leuvehaven nabij de Leuvebrug.
Alles bij kavelingen, zoals het te veilen daags voor en op de dag van de verkoping door een ieder zal kunnen worden bezichtigd; liggende zoals nader in de gedrukte notitieboekjes zal worden aangewezen. Nader onderrigting bij gemelde makelaars, bij wie de notitieboekjes in tijds zullen te bekomen zijn.

Afbeelding