Inloggen
GUSTAAF FREDERIK - ID 11448


Kroniekberichten

Datum 26 maart 1816
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndregt en Frederik van Dam, makelaars te Rotterdam, als last hebbende van hunnen principaal, en geautoriseerd door de rechtbank van koophandel, zitting houdende binnen deze stad Rotterdam, zijn van mening, op maandag den 1 april 1816, des middags om 12 ure, in het logement het Badhuis, onder de Boompjes, in het openbaar te veilen en verkopen: het Bomschip, genaamd GUSTAAF FREDRIK, laatst gevoerd bij kapitein N. Moojekind; lang over de steven 47 voeten, wijd binnen de buitenhuid 20 voeten, hol in het ruim 8 voeten en 8 duimen, alles Amsterdamse maat, met deszelfs rondhout, staande en lopend want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheepsgereedschappen, zo als het zelve thans is liggende in de Scheepmakershaven aan de punt. Nader onderrichting bij boven gemelde makelaars, bij welke de inventaris ter bezichtiging ligt.

Afbeelding
Datum 28 januari 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Londen, 24 januari. De GUSTAAF FREDERIK, kapt. Mooijekind, van Rotterdam naar Londen, is door een vissersboot in Plymouth binnengesleept (opm: er had een hevige zuidooster storm gestaan; men vermoedt dat omstreeks vijftig sloepen in deze orkaan zijn vergaan); zijnde geheel mastloos en hebbende een anker en kabel verloren.

Afbeelding
Datum 06 februari 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 4 februari. Het te Yarmouth binnengesleepte schip GUSTAAF FREDERIK, kapt. N. Mooijekind, van Rotterdam naar Londen, moet een gedeelte der lading lossen om te repareren.

Afbeelding