Inloggen
COURIER - ID 11766


Kroniekberichten

Datum 13 augustus 1814
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndregt en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbende van hunnen principaal en geautoriseerd door de rechtbank van koophandel, zitting houdende binnen deze stad Rotterdam, (na gedane aangifte bij de ontvanger van het recht van enregistratie, ingevolge de wet) zijn van mening, op dinsdag den 23 augustus 1814, ’s namiddags ten vier uren, ten huize van George Crabb, kastelein in het Badhuis, in de Boomtjes, in het openbaar te veilen en aan de meest daar voor biedende of hoogstmijnende te verkopen:
1. Het extra welbezeild Snikschip, genaamd de COURIER, lang over steven 51 voeten, wijd 18 voeten, hol 5 voeten 6 duimen, alles Amsterdammer voeten.
2. Het extra welbezeild Snikschip, genaamd JUFVROUW CORNELIA, lang over steven 49 voeten, wijd 17 voeten 9 duimen, hol 4 voeten 10 duimen.
Beiden met al deszelfs rondhout, staande en lopend wand, ankers, touwen, zeilen en verdere scheepsgoederen; liggende in de Leuvehaven, voor de brouwerij de Twee Leeuwen, alwaar dezelve, daags voor en op de dag der veiling, door een ieder zullen kunnen worden bezichtigd. Breder bij inventarissen en nader onderrichting bij bovengemelde makelaars.
N.B. Zijnde deze schepen inmiddels uit de hand te koop.

Afbeelding
Datum 25 augustus 1814
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Rotterdam liggen in lading, in de beurten, om ten spoedigste te vertrekken:
Naar Rouen, het schip DE COURIER, kapt. Alt Leeuwenhort;
Naar Valéry-sur-Somme, de bom DE JONGE JACOBA, kapt Jacob Spaanderman.
Adres bij de bestelmeester en cargadoor K. de Vogel. Leuvehaven, Westzyde, C, no. 26 en 27.

Afbeelding