Inloggen
WILLEM - ID 12284


Kroniekberichten

Datum 27 november 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

Harlingen, 21 november. Gisteren is hier binnengekomen het schip WILLEM, kapt. Swarts en heden de HARMONIE, kapt. Haverschmidt, met gebroken boorden, verlies van puttings, deklast enz.

Afbeelding
Datum 08 november 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Wyck auf Föhr, 6 november. Volgens telegrafisch bericht is gisteren alhier gestrand het schip EINTRACHT, van Hoorn, met een lading ijs en zonder equipage;
en heden is alhier gestrand en onmiddellijk verbrijzeld het kofschip WILLEM, kapt. Swart (opm: kapt. J.F. Swarts; zie ook NRC 021268), uit Harlingen, geladen met hout van Christiania naar Nederland; vijf man van de equipage zijn gered.

Afbeelding
Datum 02 december 1868
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Wijck auf Föhr, 30 november. Op 7 december en de volgende dagen zullen op Sylt de geborgen inventarissen der aldaar gestrande en wrak geworden schepen, zoals van het Nederlandse kofschip WILHELMINA (opm: zie NRC 031168) en van het Nederlandse kofschip WILLEM (opm: zie NRC 091168), alsmede vier ladingen hout, bestaande in circa 9.000 stuks balken, sparren enz, wanneer wind en weder de overvaart toelaten, in het openbaar verkocht worden.

Afbeelding