Inloggen
DRIE GEZUSTERS - ID 12320


Kroniekberichten

Datum 24 oktober 1815
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. J. Wesseling, H. Altius, P. Bel Junior en J.H.A. Balwé, makelaars te Amsterdam, zullen ten overstaan van een daartoe bevoegde Beambte, op maandag den 30 oktober 1815 ’s avonds ten 6 uren te Amsterdam in het Nieuwezyds Heeren Logement op de Haarlemmerdijk, verkopen: een extraordinair welbezeild Fluitschip, genaamd de DRIE GEZUSTERS, gevoerd door kapt. Dirk Jans Duijf, is in het jaar 1776 nieuw uitgehaald, lengte over steven 142 voet, wijd, binnen zijn huid, 34 voet, hol, in het ruim, 15 en 3 vierde voet, het dek hoog aan boord 7 en 1 half voet, de stuurplegt hoog 10 voet, alles Amsterdamse maat, bij de inventaris omschreven; nader onderrigting te bekomen bij de voornoemde makelaars en bij Pieter Smith Ez.

Afbeelding
Datum 18 oktober 1816
Krant LCO - Leydsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 16 oktober. Sedert onze laatste bij Texel binnengekomen de DRIE GEZUSTERS (opm: fluit), kapt. D.J. Duif van Nerva.

Afbeelding
Datum 10 juni 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 8 juni 1817. In het Vlie is binnengekomen D.J. Duyf (opm: fluit DRIE GEZUSTERS) van Riga.
Het schip MINERVA, kapt. A. Thomsen, van Havana den 3 juni in Texel binnen, heeft 56 dagen reis.

Afbeelding
Datum 30 augustus 1817
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 29 augustus. Den 24 dezer is van de rede van Middelharnis gezeild het fregatschip de DAGERAAD, kaptein Rickels (opm: pink, kapt. Simon Riekels), naar Demerary (opm: Demerara [Georgetown], Guyana), alwaar op den 29 juni laatstleden gearriveerd is het fregatschip de ONDERNEMING, kapt. P. van Citters.
Door de Loods J.T. Duinker is, drie en een halve mijl van Kijkduin Z.Z.O. van zich, in goeden staat zeilend gepraaid het schip (opm: fluit) de DRIE GEZUSTERS, kapitein D. Duyf naar Dordrecht gedestineerd.

Afbeelding
Datum 10 februari 1818
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Uit de hand te koop: het Neerlands Fluitschip, genaamd DE DRIE GEZUSTERS, groot 359 gemeten lasten, voorzien van een behoorlijke inventaris, gevoerd wordende door kapt. Dirk Jansz. Duif, thans liggende in de Kalkhaven te Dordrecht. Te bevragen, en nadere informatiën te bekomen bij de heren Vogelsang & Co, scheepsmakelaars aldaar (opm: zie RC 180418).

Afbeelding
Datum 18 april 1818
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De Griffier bij de Regtbank van Koophandel te Dordrecht, C.A.F. Zanders, is voornemens, op donderdag den 23 april 1818, des morgens ten elf uren precies, ten huize van Abraham Karsdorp, in het Logement den Gouden Leeuw bij de Vuilpoort te Dordrecht, te verkopen: een aanzienlijk en compleet Fluitschips-Tuigagie en inventaris, bestaande in extra zware ankers, kabels, stagen, ander en stenge want, lopend touwwerk, zeilen, blokken, boot, jol en verdere scheeps-goederen, twee dagen te voren te bezigtigen aan boord van het Fluitschip, genaamd DE DRIE GEZUSTERS, liggende in de Kalkhaven binnen Dordrecht, alwaar ook de Notitiën te bekomen zijn.
(opm: de fluit, door groot-scheepmaker Claas Simonsz Heyn in West-Zaandam in 1776 gebouwd, werd verkocht voor de sloop; de zeebrief werd op 9 mei geretourneerd met de mededeling ‘schip is afgekeurd’, zie ook DC 100218)

Afbeelding