Inloggen
SIWERDINA - ID 13479


Kroniekberichten

Datum 25 november 1842
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten Amsterdam: MARIA ELISABETH, kapt. H.C. Wrieburg, van Suriname met koffie, katoen, arrowroot en oranjeschillen; DE VRIENDSCHAP, kapt. K.H. Meyer, van Koningsbergen met tarwe en erwten; JONGE YPE, kapt. T.P. Teensma, van Koningsbergen met tarwe, erwten en garst; IDA, kapt. J. Jensen, van Koningsbergen met lijnzaad; ANNA, kapt. R.W. Bieze, van Dantzig met garst en tarwe; SIEUWERDINA, kapt. B. de Haan, van Dantzig met tarwe; PARADIES, kapt. Witte, van Stettin met tarwe; VROUW CATHARINA, kapt. D. Forma, van Bremen met stokvis.

Afbeelding
Datum 14 november 1843
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Dordrecht, 13 november. Aan deze stad zijn gearriveerd: de schepen FRANCIS ANN, kapt. W. Hopkins, van Swansea; GEZIENA, kapt. K. de Boer; LUCIES, kapt. T. Tadd, en SIVERDINA, kapt. C. de Haan, alle drie van Cardiff; AGNIS, kapt. R. Greenfield, ROBERTS, kapt. C. Ceck, ANN HUME, kapt. R. Littlejohn, en MARGARETH EN ELIZA, kapt. D. Samson, alle vier van Grangemouth, en allen met ruw ijzer.

Afbeelding
Datum 13 mei 1845
Krant GRC - Groninger Courant

Lijst van de Nederlandse schepen, welke de Sont gepasseerd zijn:
De 26e april Akkermann, CATHARINA (Ameland), van Amsterdam naar Koningsbergen; de 2e mei. Stuit, BAREND (Harlingen), van Harlingen naar de Oostzee; Hazewinkel, LUCAS WIGCHER (Wildervank), van Amsterdam naar Stettin; Kolle, JOSINE LOUISE (Amsterdam), van Amsterdam naar de Oostzee; Steffens, voor Mellema, JOHANNES (Amsterdam) van Amsterdam naar de Oostzee; Koerts, JUFFER GARRELTS (Pekela), van Zwolle naar de Oostzee; Stuit, GEERDINA (Wildervank), van Amsterdam naar Danzig; De Jonge, JOHANNA (Amsterdam), van Amsterdam naar Stettin; Teensma, REINTJE (Schiermonnikoog), van Muiden naar de Oostzee; Mooi, TIESSINA (Pekela), van Bremen naar Stettin; Sap, DE BROEDERLIEFDE (Wildervank), van Amsterdam naar Stettin; Nieboer, MARGARETHA (Pekela), van Amsterdam naar de Oostzee; Dik, IDA WIBBINA (Pekela), van Antwerpen naar de Oostzee; De Boer, GESINA (Veendam), van Muiden naar Stockholm.
De 3e mei: Flik, voor Hazewinkel, GEERDINA BEERTA (Veendam), van Rotterdam naar Danzig; Dekker, DE VRIENDSCHAP (Wildervank), van Muiden naar Kiöge; De Weerd, DE WAAKZAAMHEID (Pekela, van Rotterdam naar de Oostzee; Kroon, DE VROUW WICHERDINA (Wildervank), van Muiden naar Kiöge; Klein, DE TWEELINGEN DANIEL EN WILCO (de Lemmer), van de Lemmer n. de Oostzee; De Haan, SIWERDINA (Sappemeer), van Amsterdam naar Riga; Swart, CORNELIA (Amsterdam), van Amsterdam naar Stettin; Kuitze, DE JONGE WICHER (Wildervank), van Amsterdam naar Rostock; Uil, SIJBRAND JAN (Woudsend), van Amsterdam naar Petersburg; Spijkman, JULIANE LOUISE (Amsterdam), van Amsterdam naar Petersburg; Hazewinkel, DE ONDERNEMING (Wildervank), van Amsterdam naar Stettin; Bakker, MARGRETHA AGNES (Schiermonnikoog), van Muiden naar de Oostzee; Posthumus, ANNA WILLEM (Schiermonnikoog), van Muiden naar de Oostzee; Smit, JAN FREERK (Harlingen), van Liverpool naar Stettin.
De 4e mei. Das, JANTINA (Pekela), van Brussel naar Lübeck; Boll, JUFVROUW STIJNTJE (Veendam), van Antwerpen naar Kopenhagen; Brons, HELENA BRONS (Pekela), van Amsterdam naar Danzig; Ebes, MARIA (Harlingen), van Stettin naar Rotterdam.
De 6e mei: De Jonge, ALIDA IKINA (Veendam), van Amsterdam naar Windau; Sap, MARGRIETA EVERARDA (Veendam), van Vlaardingen naar Stettin; Schuur, JOHANNA GESINA (Pekela) (opm: ook JOHANNA GEZIENA), van Harlingen naar Danzig; De Grooth, JOHANNA MARIA (Pekela), van London naar Stettin; Haverbult, DE JONGE JOHANNA (Groningen), van Amsterdam naar de Oostzee; De Boer, CHARLOTTE (Hoogezand), van Gent naar de Oostzee; Roelfsema, HILLECHIENA GEERDINA (Veendam), van Molden naar Rostock; Mulder, NIJVERHEID (Amsterdam), van Dordrecht naar Stettin.
Elseneur, 6 mei 1845.

Afbeelding
Datum 11 december 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant

Shields 8 december. De Nederlandse kof CORNELIA ANNA CHRISTINA, kapt. De Haan, met een lading haver naar Londen bestemd, is hier wegens ziekte van de kapitein binnengelopen.

Afbeelding
Datum 12 december 1862
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Shields, 9 december. Het Nederlandse kofschip CORNELIA ANNA CHRISTINA, kapt. De Haan, gisteren alhier binnengelopen, is lek.

Afbeelding
Datum 16 oktober 1869
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Amsterdam, 14 oktober 1869. Het schip (opm: kof) CORNELIA ANNA CHRISTINA, kapt. H.C. de Haan, van Fredrikstad naar Kampen, is na 27 dagen in de Noordzee te hebben rondgezwalkt, in een haven in de nabijheid van Mandal binnengelopen.

Afbeelding
Datum 05 oktober 1875
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Nieuwediep, 4 oktober. Zondagnacht is in de Zuiderzee, bij de Java-ton van de ankers geslagen, het kofschip IJSSEL, kapt. Meeter, van Goole naar Kampen bestemd. De loods en equipage zijn na tot zondagmorgen 11 uur in de mast van het schip gezeten te hebben, door een Wieringer vaartuig gered en aldaar aangebracht, de kof is op de Javarug verbrijzeld.

Afbeelding
Datum 06 oktober 1875
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Nieuwediep, 4 oktober. Als nadere bijzonderheden van de stranding en het vergaan van het kofschip IJSSEL, kapt. Meeter, van Goole met steenkolen naar Kampen bestemd, vernemen wij dat men ten gevolge van de hevige storm van zaterdagnacht, het schip ter hoogte van de bekende Javaruggen in de Zuiderzee voor anker beproefde te brengen. Dit echter en het tweede, dat werd uitgebracht, gingen verloren, waardoor het schip op de gezegde rug strandde. Door het geweldig stoten waren spoedig het roer en de achtersteven verloren. De equipage met de loods trachtten toen door in de mast te vluchten hun leven te redden. Na de ganse nacht in de grootste angst en verkleumd van koude, alzo te hebben doorgebracht, werden zij zondagmorgen van het eiland Wieringen gezien en met een schuit gered. De kof is daarna gezonken.

Afbeelding