Inloggen
TJAPKO SCHURINGA - ID 13707


Kroniekberichten

Datum 16 december 1845
Krant AC - Amsterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Brouwershaven, 12 december. Het schip TJAPKO SCHURINGA (opm: zie ook DC 161245), kapt. H.T. Drent, van Londen naar Rotterdam, is alhier lek binnengelopen.

Afbeelding
Datum 16 december 1845
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Brouwershaven, 12 december. Heden is alhier zonder loods binnengekomen, het smakschip TJAPKO SCHURINGA, kapt. H.T. Drent, geladen zijnde met raapzaad, komende van Londen en gedestineerd naar Rotterdam.
Dit schip is na de storm van afgelopen nacht met verlies van ankers en kabels, over de Ooster heen gestoten, en is van daar van voor de branding van Hompelvoet door de schipper Arie de Meijer tot voor de haven geloodst, alwaar hetzelve is schier zinkende staat is aangekomen; het schip zal moeten lossen om te repareren, de lading is beschadigd.

Afbeelding
Datum 18 januari 1850
Krant AH - Algemeen Handelsblad

Te Kiel overwinteren de Nederlandse schepen JOHANNA, kapt. Douwes, groot 39 lasten, TJAPKO SCHURINGA, kapt. Drent, groot 25 lasten, en EPIMACHUS, kapt. Dekker, groot 60 lasten.

Afbeelding
Datum 09 november 1851
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Cuxhaven, 6 november. Heden arriveerde alhier met overgeslagen lading de Nederlandse kof TJAPKO SCHURINGA, kapt. Drent, van Odenzee (opm: Odense) naar Amsterdam bestemd.

Afbeelding
Datum 26 november 1852
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Lübeck, 22 november. De tjalk TJAPKA SCHURINGA (opm: TJAPKO SCHURINGA), kapt. H.F. Drent, van Stockholm met een lading ijzer naar Nederland bestemd, is bij Bornholm gezonken; de bemanning is gered. (opm: zie ook NRC 031153)

Afbeelding