Inloggen
CATHARINA ELIZABETH - ID 13860


Kroniekberichten

Datum 15 februari 1848
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant

De schepen ONDERNEMING, kapt. Goossens, van Newcastle; TJAARDINA CORNELIA, kapt. De Jong, van Mollerup en beide naar Rotterdam; HENDRIKA MARGINA, kapt. Bakker, van Petersburg; GESINA, kapt. Smith, van Corsoer, en CATHARINA ELISABETH, kapt. Boiten, van Hamburg, alle 3 naar Schiedam, zijn te Brielle uit de haven gehaald en opgezeild.

Afbeelding
Datum 13 november 1848
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Het schip CATHARINA ELIZABETH, kapt. G. Boiten, van Groningen naar Londen, is volgens brief van Noordwijk d.d. 9 november in de nabijheid dier plaats gestrand, doch de equipage, uit vier man bestaande, aan de wal gekomen.

Afbeelding
Datum 23 november 1848
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Advertentie. Openbare verkoping te Noordwijk aan Zee, op maandag de 27e november 1848, des voormiddags ten 11 ure, om contant geld, van 55 lasten haver, meerder of minder beschadigd, afkomstig van de lading van het op de 8e november 1848 aldaar gestrande smakschip CATHARINA ELISABETH, alsmede onmiddellijk daarna van het hol of casco van voornoemd schip, met deszelfs staand en lopend want en verdere inventaris. Alles dagelijks aldaar te bezichtigen, terwijl nadere inlichtingen zijn te bekomen bij Kranenborg en Zonen, cargadoors te Amsterdam, alsmede bij de notaris Mr. C.C. van der Schalk en de heren J. Kemp en W. van Ryn te Noordwijk.

Afbeelding