Inloggen
JANTJE DOORNBOS - ID 14228


Kroniekberichten

Datum 06 december 1866
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Mr. B. Haitzema Viëtor, notaris te Winschoten, gedenkt, op donderdag de 3e januari 1867, des avonds te 6 uur, ten huize van de logementhouder E. Witkop, te Winschoten, publiek te verkopen het schoenerkofschip JANTJE DOORNBOS, groot circa 70 roggelasten, geclassificeerd 5/6, 2 – 1, liggende aan de werf van Verboom, te Schiedam, met al derzelver opgoederen, staand en lopend want en verder toebehoren, waarvan de inventaris in tijds ten kantore van de notaris ter lezing zal liggen.
Inmiddels uit de hand te koop, te bevragen bij de eigenaar H. Smit Addens, te Winschoten.
B. Haitzema Viëtor.

Afbeelding
Datum 15 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Hamburg, 13 december. Kapt. Van Appen, gezagvoerder van het schip ALERTE, van Porto Plata alhier aangekomen, rapporteert de 11e dezer, ’s namiddags, 5 ure, op 20 mijlen ten OZO van Texel, het Nederlandse kofschip HILLECHINA, kapt. Pot, van Londen naar Amsterdam bestemd, geladen met hout, vol water drijvende ontmoet te hebben, en de equipage, bestaande uit 5 man, aan boord genomen te hebben. Zij is alhier aan land gebracht. (opm: zie ook NRC 171267)

Afbeelding
Datum 17 december 1867
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Nieuwediep, 15 december. Heden is alhier aangedreven het wrak van een schoener of kolger (opm: collier), waarschijnlijk van het Eng. kolenschip, gisteren gemeld (opm: HANNAH), alsmede zeer veel balken, cederhout, waarschijnlijk behoord hebbende tot de lading van het kofschip HILLECHINA, kapt. Pot, hetwelk in de laatste storm ten OZO, van Texel door de equipage is verlaten en welke laatste te Hamburg is aangebracht.

Afbeelding