Inloggen
MARCHIENA GEZINA - ID 14327


Kroniekberichten

Datum 28 november 1861
Krant APN - Aftenposten (Noors)
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Brevig, 23 november. Kapt. Backer voerende de LADY PEEL heeft op de thuisreis de kof SALUS, uit Oldersum en geladen met haver, binnengebracht. De SALUS was onderweg van Halmstad naar Lundom (opm: mogelijk Londen), en was door haar bemanning verlaten.
In de Noordzee redde kapt. Backer de opvarenden van de Nederlandse kof MONCHINA GEZINA, kapt. G. Münneke (opm: MARCHIENA GEZINA, bouwjaar 1850, kapt. Harm Geerts Munneke). De kof was onderweg met een lading gerst van Holback naar Schiedam en op de 15e in zinkende toestand toen de bemanning aanboord werd genomen.

Afbeelding
Datum 08 december 1861
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Berichten uit het buitenland incl havens

Laurvig (opm: Larvik), 29 november. Door kapt. Backer, voerende de kof SALUS, is te Brevig (opm: Brevik, 58º57’ N.B. 9º38’ O.L.) aangebracht kapt. H.G. Munneke en de verdere bemanning van de Nederlandse kof MARCHINA GEZINA (opm: MARCHIENA GEZINA, kapt. H.G. Munneke, zie voor correcte informatie APN 281161), welk schip de 18e november op de reis van Holbeck naar Schiedam in zinkende staat door de equipage verlaten werd.

Afbeelding
Datum 10 december 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Binnenlandse berichten, diverse

Veendam, 7 december. Door de te Statil (mogelijk Sta(d)thil, Stathelle: 59º2’ N.B. 9º40’ O.L.) thuisbehorende bark LADY PEEL, kapitein Backer, is op 15 november, de equipage van de in zinkende staat verkerende Veendammer kof MARCHINA GEZINA (opm: MARCHIENA GEZINA), kapitein H.G. Munneke, van Holbeck met gerst naar Schiedam, met levensgevaar gered en op 21 november behouden te Statil binnengebracht. (opm: zie APN 281161)

Afbeelding
Datum 12 december 1861
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Strandingen, verongelukking en vermissing

Brevig, 29 november. De kof MARCHIENA GEZINA, kapitein H.G. Munneke, van Holbeck met gerst naar Schiedam, is in de Noordzee gezonken (opm: zie APN 281161), doch het volk gered en alhier aangebracht.

Afbeelding