Inloggen
MARIA - ID 14896


Kroniekberichten

Datum 30 mei 1855
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. De makelaars H. T. N. en W. H. Montauban van Swijndregt en F. & W. van Dam, last hebbende van hun meester, zijn van mening op vrijdag de 8e juni 1855, des namiddags ten half een ure, in de zaal aan de Scheepmakershaven, Wijk 1, No. 400, te Rotterdam, te veilen het hol van het Engelse brikschip WEST HENDON, gevoerd geweest bij kapitein C. Thompson, gemeten op 163 Engelse tonnen, met deszelfs masten en boegspriet, voorts een partij gereedschappen van hetzelve schip afkomstig, bestaande in ankers, kettingen, touwen, zeilen, enz. alles bij kavelingen zo als dezelve genummerd zullen zijn liggende, op de nader op te geven plaats. Zijnde inmiddels uit de hand te koop.
(opm: zie NRC 080355; Witvliet verkocht het hol, gebouwd Stockton, Engeland 1839, onderhands op 22 juni 1855 voor NLG 3.600 door aan de firma De Cock, Hop & Van Wijngaardt, kooplieden te Rotterdam, en loods Tjerk Scheepsma te Hellevoetsluis; nieuwe scheepsnaam MARIA en kapitein N. Voorendijk)

Afbeelding
Datum 29 januari 1856
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Verkoop schepen

Plymouth, 26 januari. Het Nederlands brikschip MARIA, kapt. N. Voorendijk, van Newcastle met steenkolen naar New York bestemd, is alhier lek en met verlies van zeilen binnengelopen.
(opm: de brik, bouwjaar 1839, zie NRC 300555, werd ter plaatse afgekeurd en de tuigage enz. verkocht, zie SMG 090556; de zeebrief werd in juni door de consul naar Den Haag teruggezonden)

Afbeelding
Datum 09 mei 1856
Krant SMG - Shipping and Mercantile Gazette (London)
Type bericht Kiellegging, bouw en stapelloop van schepen

Van de brik MARIA worden haar masten, zeilen en verdere tuigage, alles in uitstekende conditie en in september 1855 door Veritas gecertificeerd, ten verkoop aangeboden. Voor verdere informatie wordt verwezen naar kapt. Voorendijk, aan boord, of naar Luscomb, Driscoll & Co, Vauxhall Street, Plymouth. (opm: zie NRC 290156)
NRC 100556
Vlaardingen 8 mei. Heden is met het beste gevolg te water gelaten het alhier op de werf Dammes Erve, toebehorende aan de heren S. van Gijn & Zoon, gebouwde schoenerschip de SPERWER, groot 75 gemeten lasten, voor rekening van de heer P. van Rossem te Rotterdam, en terstond daarna de kiel gelegd voor een schoener brikschip, groot 100 gemeten lasten.

Afbeelding