Inloggen
JOHANNA GERARDINA - ID 15840


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1862-12-30 / 1865-03-00 | Reden uitgevlagd: Terug naar de visserij

Identification Data

Bouwjaar: 185?
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Bom
Masten: One mast
Material Hull: Wood
Dekken: 1
Construction Data

Scheepsbouwer: Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Werfnummer:
Technical Data

Gross Tonnage: 16.00 lasts
 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1862
Datum agenda: 1862-12-30
Register nr: 18620839
Scheepsnaam: JOHANNA GERARDINA
Type: Bom
Lasten: 16
Gebouwd in plaats: Scheveningen
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Jager, L. de
Plaats: Scheveningen
Kapitein op moment van verzoek: Roelands, J.
Opmerkingen: --datum besluit nieuwe zeebrief-- schip ligt in :Scheveningen
Nr oude zeebrief : 1e zeebrief
gebouwd te Scheveningen

Ship History Data

Date/Name Ship 1862-12-30 JOHANNA GERARDINA
Manager: Wed. J. Bal Czn en L. de Jager, Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Eigenaar: Wed. J. Bal Czn en L. de Jager, Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Scheveningen / Netherlands

Algemene informatie

1860

DZG 080760
Scheveningen, geen datum. Eergister zijn door de pink JOHANNA GERARDINA stuurman J. Roelevelt, reder L. de Jager, 7 ton pekelharing aangebracht.

1861

DZG 120761
Scheveningen, 11 juli. Gisteren middag heeft de bom JOHANNA GERARDINA, stuurman J. Roelevelt, reder L. de Jager, de eerste haring alhier aangebragt. De lading bestaat uit 18 vaatjes.

1862

Op 30-12-1862 wordt voor de JOHANNA GERARDINA door L. de Jager uit Scheveningen een eerste zeebrief aangevraagd voor kapt. J. Roeleveldt.

1863

NDG 060163
Scheveningen, geen datum. Binnen een paar dagen wordt met een lading oesters voor de oesterput bij Scheveningen terug verwacht de pink JOHANNA GERARDINA, schipper J. Roeleveldt, reder de heer de Jager. zaterdag namiddag is die schuit afgevaren naar Whitstable in Engeland, alwaar de oesters moeten geladen worden.
NDG 170163
Scheveningen, geen datum. De pink JOHANNA GERARDINA, stuurman J. Roeleveldt, reder de heer L. de Jager, is deze namiddag met de lading oesters voor het Gemeente-Badhuis te Scheveningen aangezet; binnen een paar uren vangt men aan met lossen. De pink is van Whistable jl. dinsdag avond vertrokken en heeft dus, ofschoon de wind ongunstig was, in minder dan 40 uren de overtocht gedaan.
NRC 091063
Scheveningen, 8 oktober. Aangeland JOHANNA GERARDINA, stuurman J. Roeleveldt, reder de heer L. de Jager met 67.000 stuks haring.
DZG 301264
De agenten van de Engelsche stoombootmaatschappijen van Rotterdam en Schiedam bevinden zich sedert gister in het Hotel Zeerust, te Scheveningen, daar zij in de afgeloopen nacht de boten aldaar wachtende waren uit Engeland, tot vervoer van passagiers, vee, gest, enz. derwaarts. Ook is er een menigte vee aangekomen, dat met pinken van de reders L. de Jager Gz. en M.M. Teeuwissen, met bomschuiten naar Engeland zal vervoerd worden. Deze middag zijn naar Hull gestoomd de stoomschepen KILLARNEY, kapt. Th. Jewitt en ALBERT, kapt. Th. Hutton, overbrengende passagiers en een aanzienlijke partij gest; terwijl zeilvaardig ligt de bomschuit GERARDINA (opm: JOHANNA GERARDINA), schipper J. Roeleveldt, reder de heer L. de Jager, Tz , waarmede vee zal worden vervoerd.