Inloggen
VROUW LUITJE - ID 17288


Kroniekberichten

Datum 22 oktober 1828
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Carga lijsten

Carga-lijsten. Amsterdam, 21 oktober. DE MARIA, kapt. J.F. Brouwer, van Havre de Grace; ALBERDINA, kapt. A.C. Hazewinkel, van Petersburg; DE PATRIOT, kapt. C. Schroder, JANTINA, kapt. H.G. Sap, DE EENDRAGT, kapt. J.H. Hut en DE VROUW HENDRICA, kapt. L.K. de Jong, van Koningsbergen; VROUW CATHARINA, kapt. M. Popkes, van Bremen; TWEE GEBROEDERS, kapt. G. Smit, van Bremen.
Rotterdam, 18 oktober. VROUW LUITA, kapt. J.H. Kip.

Afbeelding
Datum 06 november 1828
Krant RC - Rotterdamsche Courant
Type bericht Binnenlandse berichten gearriveerde, vertrokken schepen

Rotterdam, 5 november. De 3e dezer, des namiddags, arriveerden in Helvoetsluis MERCURIUS, kapt. J. van Duyn, van Drammen, en ALETTA, kapt. C.H. Slagten, van Libau.
De 4e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE VRIENDSCHAP, kapt. F. Plokker, naar Londen.
De 4e dezer, des namiddags zeilde van Helvoetsluis DE JONGE FERDINAND, kapt. J.J. Doesken, naar Yarmouth. De 5e, des morgens, Zr.Ms. brik SIRENE, luit. Klein, naar Vlissingen. En is met de loods aan boord voor de wal een brik, genaamd AMSTERDAM, kapt. De Jongh, van Suriname.
De 5e dezer, des morgens, zeilden uit de Maas AGATHA, kapt. J.T. de Jonge, naar Liverpool en arriveerden DE VROUW ALBERDINA, kapt. P.E. Mooi, van Rouaan en INDUSTRIE, kapt. D.J. Cupido, van Lynn.
De 5e dezer, des morgens, zeilde van Maassluis DE VROUW LUITA, kapt. J.H. Kip, naar Lynn.
Van Antwerpen zijn de Schelde afgekomen en naar zee gezeild INDUSTRIE, kapt. J.H. Kintzee, naar Arendsburg en NASSAU, kapt. C. van der Hoeven, naar Batavia. (opm: de NASSAU is de voormalige WILLEM DEN EERSTEN; vermoedelijk heeft de rederij A. Saportas, Antwerpen, het nuttig geoordeeld de brik naar aanleiding van de succesrijke ontsnapping aan de kaping [zie o.a. DC 310728] een andere naam te geven en voorlopig niet weer naar Zuid-Amerika te sturen)
Te Antwerpen zijn gearriveerd CONCORDIA, kapt. Bonjer en NEPTUNUS, kapt. Bakker, van Riga; JOSEPHINE, kapt. Westenberg, van Nerva; DE LEEUW, kapt. Verbrugge, van Marennes en ST. PIETER, kapt. Potter, van Londen.

Afbeelding
Datum 19 december 1828
Krant PGC - Provinciale Groninger Courant
Type bericht Verkoop schepen

Advertentie. Op dinsdag de 30 december 1828, des namiddags, zal, ten huize van H.G. Roelfzema kastelein te Delfzijl, publiek worden verkocht het in 1825 nieuw uitgehaald Nederlandsch hek-tjalkschip, de VROUW LUITA, groot 40 tonnen, bevaren wordende door Jan Hindriks Kip, liggende in de haven van Delfzijl, voorzien van een complete inventaris, zo als door gegadigden bezichtigd kan worden. Nadere informatie ten kantore van den heer P.J. Vos, te Delfzijl.

Afbeelding