Inloggen
ONDERNEMING - ID 17961


Kroniekberichten

Datum 17 december 1844
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Scheveningen liggen in lading naar Londen:
ONDERNEMING, schipper C. Roeleveld
ADRIANA PETRONELLA, schipper C. den Dulk
MARIA ELIZABETH, schipper A. Dijkhuizen
om alle ten spoedigste te vertrekken. Adres bij P. Varkevisser te Scheveningen.

Afbeelding
Datum 01 januari 1845
Krant NRC - Nieuwe Rotterdamsche Courant
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Scheveningen liggen in lading naar Londen de bomschepen KROONPRINSES, schipper Jacob den Heijer, en ONDERNEMING, schipper Cornelis Roeleveld, om te zeilen donderdag de 2e en vrijdag de 3e januari 1845, op verbeurte der vrachtpenningen.
Adres bij P. Varkevisser te Scheveningen.

Afbeelding
Datum 01 januari 1845
Krant AH - Algemeen Handelsblad
Type bericht Schepen in lading

Advertentie. Te Scheveningen liggen in lading naar Londen de bomschepen:
KROONPRINSES, schipper Jacob den Heyer en ONDERNEMING, schipper Cornelis Roeleveld, om te zeilen donderdag de 2e en vrijdag de 3e januari 1845, op verbeurte van de vrachtpenningen. Adres bij P. Varkevisser te Scheveningen.

Afbeelding
Datum 21 april 1860
Krant DC - Dordtsche Courant
Type bericht Verslagen van rederijen etc..

Scheveningen, 19 april. Er schijnt thans geen twijfel meer te bestaan of Scheveningen treft weer een ontzettende ramp. De vrees, die alhier sedert deze morgen heerst, is ongelukkiger wijze niet ijdel. Een slag als waarover nog vele weduwen en wezen treuren, heeft zich hoogst waarschijnlijk herhaald. Een der pinken, de ONDERNEMING, van de heer P. Varkevisser, moet in de afgelopen nacht in de branding voor onze plaats met man en muis zijn vergaan. Niet minder dan zeven wakkere vissers verloren in de golven hun voor hunne betrekkingen zo dierbaar leven. Van de zeven personen zijn drie gehuwd. De stuurman (opm: schipper) C. Roeleveldt was sedert een geruime tijd ziek te huis en nog niet geheel hersteld. Hij behoort dus gelukkig niet tot de zo noodlottig omgekomen. Was men alhier diep getroffen over het verlies van de brave Machiel van der Zwan; deze nieuwe ramp brengt algemene verslagenheid te weeg.

Afbeelding