Inloggen
VROUW PIETERNELLA (DE) - ID 15653


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1861-01-21 / 1861-03-00 | Reden uitgevlagd: Terug naar de visserij
Onder Nederlandse Vlag tussen:1864-01-18 / 1864-03-00 | Reden uitgevlagd: Terug naar de visserij

Identification Data

Bouwjaar: 186?
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Bom
Masten: One mast
Material Hull: Wood
Dekken: 1
Construction Data

Scheepsbouwer: Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Werfnummer:
Technical Data

Gross Tonnage: 15.00 lasts
 
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1861
Datum agenda: 1861-01-21
Register nr: 18610022
Scheepsnaam: VROUW PIETERNELLA (DE)
Type: Bom
Lasten: 15
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Vrolijk, J.
Plaats: niet gemeld
Kapitein op moment van verzoek: Roeleveld, C.
Opmerkingen: eerste zeebrief

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1861-01-21 DE VROUW PIETERNELLA
Manager: Jacob Vrolijk, Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Eigenaar: Jacob Vrolijk, Scheveningen, Zuid-Holland, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Scheveningen / Netherlands

Algemene informatie

1860

Geen plaats, geen datum. Terwijl de pink VROUW PIETERNELLA, stuurman A.K. Roeleveldt, reder J. Vrolijk, vijf uren buiten Noordwijk in de nacht van zondag op maandag met gestreken mast, behoorlijk voorzien van lantaarn- en flambouwlicht voor anker lag, had er door een Engelse brik een aanzeiling plaats, zo hevig dat de mast, die nieuw was, door midden brak. De schok was van dien aard, dat de vissers zich verbeelden dat hun vaartuig gespleten en hun einde daar was. Zij zijn gisteren gelukkig te Scheveningen teruggekeerd. Het is te wensen dat men tot de ontdekking zal kunnen geraken van het schip dat de schade toebracht, ten einde vergoeding te kunnen erlangen.

1861

Op 21-01-1861 wordt voor de VROUW PIETERNELLA door J. Vrolijk uit Scheveningen een eerste zeebrief aangevraagd voor kapt. C. Roeleveld

NDG 161061
Scheveningen, 12 oktober. Aangezet de VROUW PIETERNELLA, stuurma A. Roeleveldt Czn, reder J. Vrolijk met 48.000 stuks haring.
DZG 101261
Scheveningen, 9 december. Door schipper C. Bal is alhier van de Engelse kust de voor de reder J. Vrolijk bedroevende tijding aangebracht, dat diens bom de VROUW PIETERNELLA, stuurman A.C. Roeleveld, voor Lowestoff op een wrak gestoten zijnde, eensklaps in zodanige staat is geraakt, dat de equipage zich op een ander vaartuig heeft moeten redden, waarmede zij behouden aan wal is gebracht; terwijl de bom door een stoomboot de haven van Lowestoff is binnengesleept. De pink de VROUW IMMETJE ligt gereed, om de reders J. Vrolijk en A. Mos naar Lowestoff over te brengen, ten einde de bom de VROUW PIETERNELLA te reclameren. De reder Vrolijk heeft reeds een belangrijk verlies aan zijne netten geleden door de laatste storm. Het is aizo te wensen, dat hij in Engeland een behandeling moge ondervinden, zoals de Engelse vissers steeds hier te beurt valt.
DZG 191261
Scheveningen, 17 december. Op 22 pinken na is thans de haringvloot uit zee teruggekeerd. Ook bevind zich de pink VROUW PIETERNELLA, welke ten gevolge van een bekomen lek, door de bemanning was verlaten. te Lowestoff was binnengesleept, weder hier. Aanvankelijk werd, naar men verzekert, voor die pink de aanzienlijke som van 100 pond sterling geëist. Later echter, nadat het de ambtenaren gebleken was, welke menslievende behandeling de kapitein van de gestrande schoener BLUE JACKET en zijn vrouw te Scheveningen hadden ondervonden, is het vaartuig voor de geringe som van 30 pond aan de eigenaar, de reder J. Vrolijk teruggegeven.

1863

NDG 061263
Een uur bezuiden Zandvoort is gisteren nacht ten 3 ure gestrand een Scheveningse pink, toebehorende aan de reder J. Vrolijk. ’t Geen de mensen hebben doorgestaan zal een elk, die de zee bevaren heeft, ongeloofelijk voorkomen. Wij laten hier volgen een verhaal, opgetekend uit de mond van een der opvarenden, een Scheveniuger visser, die gedurende de storm van de 3de dezer in zee is geweest met de schuit genaamd: de VROUW PIETERNELLA, stuurman J. Spaan, reder J. Vrolijk:(opm: bekort)

1864

Op 18-01-1864 wordt voor de VROUW PIETERNELLA door J. Vrolijk uit Scheveningen een eerste zeebrief aangevraagd voor kapt. J. Spaans.
.

Kroniekberichten

Toon kroniekberichten