Inloggen
HOOP - ID 10957


In dienst
Onder Nederlandse Vlag tussen:1813-12-28 / 1816-07-00 | Reden uitgevlagd: Sloop, afgekeurd

Identification Data

Bouwjaar: 18??
Categorie: Cargo vessel
Voorstuwing: Sailing Vessel
Type: Bom
Masten: One mast
Material Hull: Wood
Dekken: 1
Construction Data

Scheepsbouwer: Noordwijk aan Zee, Zuid-Holland, Netherlands (Pre November 1813)
Werfnummer:
Technical Data

 
Length 1: 34.00 Feet (Amsterdam) Registered
Beam: 18.5 Feet (Amsterdam) Registered
Depth: 8.9 Feet (Amsterdam) Registered
Zeebrieven en Turksche passen

Record type Zeebrief
Zeebrief jaar: 1813
Datum agenda: 1813-12-28
Register nr: 18130111
Scheepsnaam: HOOP
Type:
Lasten: 0
Gebouwd in plaats: Noordwijk a/Zee
Gebouwd in provincie: Zuid-Holland
Gebouwd in binnen- of buitenland: Binnenlands
Zeebrief / Turksche pas verzocht door: Ling, Willem van
Plaats: Delfshaven
Kapitein op moment van verzoek: Don, Leendert
Opmerkingen: Eerste zeebrief

Bekijk de overige zeebrieven / Turksche passen van dit schip
Ship History Data

Date/Name Ship 1813-12-28 HOOP
Manager: Willem van Ling, Delfshaven, Zuid-Holland, Netherlands
Eigenaar: Willem van Ling, Delfshaven, Zuid-Holland, Netherlands
Shareholder:
Homeport / Flag: Delfshaven / Netherlands

Ship Events Data


Gezagvoerders

Datum vanaf: 1813
Kapitein: Don, Leendert
Overige informatie: 1813-12-28

Familiegegevens en opleiding

Geen

 

De schepen van de kapitein

bomschip “De Hoop”

 

Overige bijzonderheden

Rotterdamsche  Courant 18 juli 1815

Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Frederik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last-hebbende van hun Principalen, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad Rotterdam, zijn van mening, op dinsdag 25 juli 1815, des namiddags ten 4 uren, ten huize van George Crabb, kastelein in het Badhuis, in de Boompjes, in het openbaar te veilen en te verkopen: een extra welbezeild Bomschip, genaamd de HOOP, schipper Pieter Karpel, lang over steven 34 voeten, wijd, binnen boord, 18 en ½ voeten, hol, van de onderkant van het dek tot de buikdenning 8 voeten 10 duimen, alles Amsterdamse maat, met alle deszelfs rondhout, staande en lopend want, en verdere scheepsgereedschappen, zo liggende in de Scheepmakershaven nabij de Jufferstraat. (opm: in een latere advertentie werd de veiling tot 3 augustus uitgesteld)

 

 

Datum vanaf: 1814
Kapitein: Karpel, Pieter
Overige informatie: 1814-09-19

Algemene informatie

1814

LCO 180714
Arrivementen: Te Gravesend de HOOP, kapt. L. Don van Rotterdam.
RC 190714
Gisteren, na posttijd, arriveerde in de Maas L. Don van Londen.

1815

RC 180715
Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Frederik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last-hebbende van hun Principalen, en geautoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad Rotterdam, zijn van mening, op dinsdag den 25 juli 1815, des namiddags ten 4 uren, ten huize van George Crabb, kastelein in het Badhuis, in de Boompjes, in het openbaar te veilen en te verkopen: een extra welbezeild Bomschip, genaamd de HOOP, schipper Pieter Karpel, lang over steven 34 voeten, wijd, binnen boord, 18 en ½ voeten, hol, van de onderkant van het dek tot de buikdenning 8 voeten 10 duimen, alles Amsterdamse maat, met alle deszelfs rondhout, staande en lopend want, en verdere scheepsgereedschappen, zo liggende in de Scheepmakershaven nabij de Jufferstraat. (opm: in een latere advertentie werd gemeld dat de veiling tot 3 augustus was uitgesteld)

1816

RC 200616
Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Montauban van Swyndregt en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als lasthebbende van hunne meesters en daartoe geauthoriseerd door den Weledelen Gestrengen heer President der Rechtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn van voornemens, na gedane aangifte ingevolge de wet, op den 2 juli 1816, des namiddags ten 4 uren, ten huize van C. Crabb, kastelijn in Het Badhuis, in de Boompjes, publiek te veilen en aan de meest daarvoor biedenden, zonder afslag, te verkopen:
4) Het hol van het Bomschip de HOOP, lang over steven 34 voeten, wijd, binnen boord, 18 en 1 half voeten, hol, van de onderkant van het dek tot de buikdenning, 8 voeten 10 duimen; alles Amsterdamse maat, zoals hetzelve is liggende in de Leuvehaven nabij de Leuvebrug.
Alles bij kavelingen, zoals het te veilen daags voor en op de dag van de verkoping door een ieder zal kunnen worden bezichtigd; liggende zoals nader in de gedrukte notitieboekjes zal worden aangewezen. Nader onderrigting bij gemelde makelaars, bij wie de notitieboekjes in tijds zullen te bekomen zijn.
(opm: Aangezien het hol te koop wordt aangeboden is sloop waarschijnlijk)
 

Kroniekberichten

Toon kroniekberichten