1805
OHC 180505
Ten overstaan van de commissaris tot de zaken van de convoyen en licenten, zal op woensdag, de 22ste mei 1805, des voormiddag ten 11 uren precies, op het Zee Comptoir te Rotterdam, in het openbaar, aan de meestbiedende, voetstoots, verkocht worden:Het Engelse brigatijnschip, genaamd SCHEFFLEED, met deszelfs ataande en lopend wand en verder toebehooren, volgens Inventaris, in zee veroverd en alhier opgebracht door de Franse Kaper L'ALERTE, kapt. Colbert. Het gemelde schip is liggende;in de Haringvliet achter, en deszelfs toebehooren, volgens gemelde Inventaris, op het Zee Comptoir en aldaar twee dagen voor de verkoop te zien.
1806
RC 200206
Vertrokken A.W. Lucas naar Madeira.
1807
VRC 160707
West Terschelling, 9 juli. Binnengekomen A.W. Lucas van Tonningen.
1814
Op 5 januari 1814 werd een eerste zeebrief verstrekt voor de brik de VRIENDSCHAP, aangevraagd door Joseph Anthony, Rotterdam, voor kapitein Martin Jurgens.
OHC 260414
Arrivementen: Te Dublin M. Jurgens.
RC 280614
Helvoetsluis, 26 juni. Gearriveerd M. Jurgens van Dublin.
Op 7 september 1814 werd een nieuwe zeebrief verstrekt voor de brik de VRIENDSCHAP, aangevraagd door Joseph Anthony, Rotterdam, voor kapitein Jan Fredrik Fustman.
1816
RC 191116
Advertentie. Nicolaus Montauban van Swyndregt, Hubertus Mantauban van Swyndregt en Fredrik van Dam, makelaars te Rotterdam, als last hebbende van hunne Principalen en geauthoriseerd door de Regtbank van Koophandel, zitting houdende binnen deze stad, zijn van mening, op dinsdag den 26 november 1816, des namiddags ten 4 uren, in het Logement genaamd Het Badhuis, onder de Boompjes, aan de meestbiedenden te verkopen: een Brikschip, genaamd de VRIENDSCHAP, laatst gevoerd geweest bij kaptein J.S. Fustman (opm: kapt. Jan Fredrik Fustman), lang over steven 74 voeten 2 duimen, hol, in het ruim van de buikdenning tot onder het dek 10 voeten 4 duimen, wijd, binnen de huid, 19 voeten 10 duimen, alles Amsterdamse maat, met al deszelfs rondhout, staande en lopende want, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen, zo als hetzelve thans is liggende in de Scheepmakershaven, nabij de Glashaven. Nader onderrichting bij bovengemelde makelaars. (opm: waarschijnlijk werd dit buitenslands gebouwde en gefranciseerde schip verkocht voor de sloop)
1820
Advertentie. Nicolaus Montauban van Swijndregt, Hubertus Montauban van Swijndrecht en Fredrik van Dam, makelaars binnen Rotterdam, als last hebbenden van hun Principaal, zijn voornemens, op heden den 14 november 1820, des namiddags te vier uren, in het Logement het Badhuis, onder de Boompjes: in het openbaar te veilen en verkopen: het Hol van het Brikschip, genaamd de DAGERAAD, lang over steven 74 voeten 2 duimen, wijd 19 voeten 10 duimen, hol in het ruim 10 voeten 4 duimen, alles Amsterdamse maat; benevens een aanzienlijke partij rondhout, ankers, touwen, zeilen en verdere scheeps-gereedschappen en goederen, alles bij kavelingen, zo als het Hol zal zijn liggende in de Zalmhaven, en de gereedschappen gedeeltelijk aan boord en gedeeltelijk op de kaai, bij hetzelve, en kunnende aldaar daags voor en op de dag van de verkoop door een ieder worden bezichtigd.
Nader onderrigt bij gemelde makelaars.